Επικαιροτητα

Ημερομηνία ορόσημο η Δευτέρα 4 Μαΐου!

Ικανοποίηση στα κυβερνητικά κλιμάκια για την τήρηση των μέτρων το Πάσχα.

Το τελευταίο τριήμερο ήταν καθοριστικό για την γρήγορη άρση των μέτρων. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συμμορφώθηκε, αν εξαιρέσουμε ορισμένες παραφωνίες, αλλά σίγουρα η υπευθυνότητα που παρουσίασαν οι 'Ελληνες όλο αυτό τον καιρό μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι παραβιάσεις στο πεδίο των μετακινήσεων υπήρξαν εξαιρετικά περιορισμένες, σε συνδυασμό με τα μεμονωμένα περιστατικά καταστρατήγησης των εκκλήσεων για αποφυγή συνωστισμού ερμηνεύονται και ως μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας να επιδείξει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά, συνδράμοντας έμπρακτα στην ανάκτηση του χαμένου τρόπου ζωής.  

Αυτό που περιμένουν με υπομονή και με πολλές θυσίες όλοι οι 'Ελληνες δηλαδή την χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών κυκλοφορίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες και πιθανότατα εντός της εβδομάδας.

Η ημερομηνία ορόσημο θα είναι η Δευτέρα 4 Μαΐου. Μαζί με την χαλάρωση των μέτρων θα ξεκινήσει και η κατάργηση του περιβόητου sms στο 13033, το οποίο συνεχίζουμε να στέλνουμε κάθε φορά που είναι ανάγκη να βγούμε έξω από το σπίτι μας

Αυτή είναι η εισήγηση που υπάρχει στο πρωθυπουργικό γραφείo μετά τις τελευταίες συζητήσεις με τους αρμόδιους, δηλαδή επιστήμονες και υπουργούς.

Ετσι, από τις 4 Μαΐου θα λειτουργήσει ξανά σχεδόν το σύνολο της λιανικής, τα καταστήματα δηλαδή με τον μικρό και μεσαίο όγκο επιφάνειας. Ιδιαίτερα πρέπει να επισημανθεί οτι παράλληλα με το σταδιακό άνοιγμα θα διατηρηθεί και αυστηροποιηθεί ο έλεγχος για τον συνωστισμό καθώς από κει και πέρα θα φέρει και την ευθύνη του κάθε καταστηματάρχη.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.