Επικαιροτητα

Με φυσικό αέριο η τηλεθέρμανση στη Μεγαλόπολη

Τον σχεδιασμό για την συνέχιση της λειτουργίας των τηλεθερμάνσεων μετά την κατάργηση της λιγνιτικής παραγωγής ρεύματος ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με βάση τις κατευθύνσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής για αδιάλειπτη λειτουργία των υφιστάμενων δικτύων κατά το μεταβατικό διάστημα και τη μη πρόσθετη επιβάρυνση των καταναλωτών και τις μελέτες της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών.

Οπως αναφέρεται: 

Η κάλυψη των αναγκών θέρμανσης και οικιακής χρήσης στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας θα γίνει με την παροχή φυσικού αερίου, με την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην πόλη. 

Όσον αφορά στην παροχή θερμότητας στο υφιστάμενο δίκτυο Τηλεθέρμανσης κατά το μεταβατικό διάστημα μέχρι τη λειτουργία του δικτύου φυσικού αερίου, θα εξασφαλισθεί η αδιάλειπτη τροφοδοσία του δικτύου και η ομαλή μετάβαση στο φυσικό αέριο, χωρίς καμία επιβάρυνση των καταναλωτών με κόστος -μετατροπής του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης σε σύστημα φυσικού αερίου.

Οι δαπάνες όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων θα καλυφθούν από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.