Επικαιροτητα

Επιστολή ΦοΔΣΑ σε Μητσοτάκη για τη ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Ζητούν άμεσο προσδιορισμό της δίκης για τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις.

"Στο πλαίσιο πάντοτε της διασφάλισης της νομιμότητας και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και βεβαίως του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αιτούμεθα με την παρούσα την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που τυχόν κρίνετε αναγκαία και δόκιμα για την επίσπευση της διαδικασίας ολοκλήρωσης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, συμπεριλαμβανομένων νομοθετικών ρυθμίσεων για τον κατ’ εξαίρεση άμεσο προσδιορισμό δικασίμου της ματαιωθείσας συνεδρίασης του Εφετείου Ναυπλίου, προκειμένου να αρχίσει επιτέλους η κατασκευή του επίμαχου έργου".

Το πιο πάνω αίτημα απευθύνει ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦοΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου με έγγραφό του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ο φορέας επισημαίνει την εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση που έχει υπάρξει μέχρι τώρα στην έναρξη της ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία προσκρούει στην έλλειψη αποφάσεων επί των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων εκτάσεων που έχουν χωροθετηθεί ως Σταθμοί Μεταφόρτωσης, καθώς διακόπηκε η λειτουργία των δικαστηρίων λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού.

Οπως τονίζεται, "το έργο αυτό και εν γένει το ζήτημα της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην χώρα μας είναι ένα χρόνιο και καίριο πρόβλημα που έχει οδηγήσει δυστυχώς στην καταδίκη της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και την επιβολή προστίμων. Η δε περιφέρειά μας, οι δήμοι και οι δημότες μας έχουν ταλαιπωρηθεί δεόντως από τη συνεχή υποβάθμιση του περιβάλλοντος και το υγειονομικό πλήγμα που δέχονται, ιδίως την εποχή που διανύουμε.

Ως γνωρίζετε, η επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι από καιρό επιτακτική ανάγκη. Τόσο η ρύθμιση που θα διευκολύνει την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του έργου ΣΔΙΤ, η οποία αριθμεί πλέον 9 έτη (!), αλλά και η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη χρηματοδότηση των επιπρόσθετων ΣΜΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου θα δώσει πνοή ζωής στην περιοχή".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε όλη την επιστολή

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.