Επικαιροτητα

Κούτρουφα: Πέταξαν σε κάδο τρία κουτάβια (video)

Στο χωριό Κούτρουφα, πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων τρία κουτάβια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της φιλοζωικής: 

Ακόμα ένας "άνθρωπος" έδειξε την αγριότητα του σε ανυπεράσπιστα κουταβάκια.. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Κούτρουφα, όπου ο ασυνείδητος έκλεισε μέσα σε ένα τσουβάλι και πέταξε τρία μικρά κουτάβια σε κάδο απορριμμάτων... Κάτοικος άκουσε το κλάμα τους και ενημέρωσε τον σύλλογο όπου χρειάστηκε να επέμβουν τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου για να τα απελευθερώσουν.. δυστυχώς για το ένα ήταν αργά, κατέληξε λίγα λεπτά μετά την ανάσυρση του από τον κάδο. Τα κουταβάκια μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρείο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν και κατατέθηκε μήνυση.

Το 70% αδέσποτων προέρχεται από γέννες δεσποζόμενων, άρα πρέπει να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των δεσποζόμενων, να υπάρχει άμεση συνεργασία των δήμων του νομού, καθώς έτσι θα μπορούμε να ξέρουμε ποιανών ιδιοκτητών τα ζώα κάνουν τυχαίες γέννες. Ένα μέρος των κονδυλίων που διατίθενται στους Δήμους για στειρώσεις αδέσποτων, να δίνεται στο εξής ως επιχορήγηση στους κτηνιάτρους που διενεργούν στειρώσεις σε ζώα πελατών τους, ώστε να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος για τον πελάτη και θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο για να στειρωθούν περισσότερα δεσποζόμενα ζώα, κυρίως των Κυνηγών και των Κτηνοτροφών.

Όσο εμείς μαζεύουμε ζώα που πετάνε οι άλλοι τόσο η κατάσταση χειροτερεύει.

Όσο μαζεύουμε ζώα κάνουμε ανεύθυνους πολίτες και δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα κουταβάκι, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο 6932839363.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.