Επικαιροτητα

Υπαίθρια Θεία Λειτουργία στην Άρεως για τους Πολιούχους της Τρίπολης

Ανοίγουν οι εκκλησίες για τους πιστούς την Κυριακή 17 Μαΐου, με μέτρα και αποστάσεις.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις εκκλησίες αναφέρεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30.

Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, σχολίασε τα μέτρα της Κυβέρνησης, λέγοντας πως τα μέτρα ήταν υπερβολικά και πως με αυτό τον τρόπο οι νεότερες γενιές απομακρύνθηκαν από τον Θεό, "αντί να κλείσουν οι εκκλησίες, θα έπρεπε όλοι να ζητήσουμε το έλεος του Θεού", είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο Μητροπολίτης τόνισε πως "είναι ένα θέμα αδιαπραγμάτευτο" και πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μελετήσει καλύτερα τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης μίλησε για την γιορτή των πολιούχων της Τρίπολης -22 Μαΐου- των νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου και κάλεσε τον κόσμο ανήμερα να βρεθεί στην πλατεία Άρεως, σε μία υπαίθρια Θεία Λειτουργία 7:00 με 10:00 το πρωί, για να τηρηθούν και τα μέτρα χωρίς συναθροίσεις στις εκκλησίες.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.