Επικαιροτητα

Πότε θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι τον Σεπτέμβριο

Κλειδώνει το άνοιγμα των σχολείων την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου.

Ηδη, το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του, στέλνοντας σύσταση στους μαθητές να μην καταστρέψουν τα φετινά σχολικά βιβλία τους, διότι θα τα χρειαστούν στην αρχή της επόμενης τάξης. Ευρύτερα, ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει για τις ανάγκες σε προσωπικό και αίθουσες.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Καθημερινή, η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, κ. Σοφία Ζαχαράκη έστειλε έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές των γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για να τα αξιοποιήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Η ενημέρωση αφορά αρχικά τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, διότι εκείνοι έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν  στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα. Αναμένεται να εκδοθεί ανάλογη εγκύκλιος για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, για τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ανοίξουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κυβερνητικός προγραμματισμός μιλά για επανέναρξη την 1η Ιουνίου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.