Επικαιροτητα

Τσιόδρας: Μπορούν να επιστρέψουν στα δημοτικά 1η Ιουνίου

O Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την επιστροφή των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

"Το άνοιγμα των σχολείων παραμένει ένα σύνθετο δίλημμα", είπε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και τόνισε "κατά τη γνώμη μου τα οφέλη είναι περισσότερα από τους κινδύνους".

"Δεν πρέπει να μείνουμε στην περιπτωσιολογία - ό,τι και να αποφασίσει η πολιτεία, την καλύτερη απόφαση για τα παιδιά τους θα την πάρει το οικογενειακό περιβάλλον", συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας εξέθεσε τους λόγους υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων.

Πρώτον, υπάρχει ανισότητα στην εκπαίδευση για παιδιά που δεν έχουν μεγάλη οικονομική δυνατότητα.

Δεύτερον, υπάρχει κόστος σε χαμένη εκπαιδευτική γνώση. Πολλά παιδιά δεν παρακολουθούσαν στο εξωτερικό ολοκληρωτικά την εκπαίδευση.

Τρίτον, αναγνωρίζονται περισσότερες επιπτώσεις στην πνευματική και ψυχική υγεία των παιδιών. Ας μην υποτιμάμε την επιρροή του σχολείου στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Τέταρτον, υπάρχουν οικονομικοί λόγοι. Το κόστος της μη παρακολούθησης θα είναι πάντα υψηλότερο για ένα παιδί που ζει σε ένα περιβάλλον με προβλήματα.

Τέλος, είναι σημαντικό να ξέρει κανείς τι θα κάνει το παιδί που δεν θα πάει σχολείο. Αν είναι σπίτι, σε απομόνωση, θα είναι ασφαλέστερο. Αν όμως βγαίνει να παίζει στη γειτονιά, τότε εκτίθεται σε κίνδυνο. Οριζόντιες αποφάσεις είναι δύσκολο να λαμβάνονται.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.