Επικαιροτητα

Το παράπονο για το... Μαίναλο!

Ο κ.Καραμήτζος γραμματέας του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων Αρκαδίας σε συνέντευξη που παραχώρησε για την προβολή της ταινίας "Από Βορρά σε Νότο, σ’ Ανατολή και Δύση", εξέφρασε και το παράπονο του συλλόγου για το Μαίναλο.

 

 

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: 

 

"Η οικολογία είναι το να μιλάμε για το σπίτι μας, δηλαδή τη γη! Ο Πάρνωνας και το Μαίναλο είναι το τωρινό μας σπίτι". 

 

"Το περιβάλλον αποτελείται από τρία στοιχεία: είναι το φυσικό, το ανθρωπογενές, αλλά και το πολιτισμικό περιβάλλον. Αυτά τα πράγματα διαπλέκονται και δεν μπορούμε να τα διαχωρίσουμε ειδικά σε ορεινούς όγκους, όπου οι άνθρωποι ζούσαν μαζί με την φύση και τα δημιουργήματα τους. Όλο αυτό πρέπει να διαφυλαχτεί!".

 

"Ο Πάρνωνας έχει την ευτυχία να έχει φορέα διαχείρισης πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν συμβαίνει και με το Μαίναλο. Κάποτε πρέπει, να αποκτήσει και το Μαίναλο φορέα διαχείρισης, για να ξέρουμε, ποιες χρήσεις επιτρέπονται και όλα αυτά, που μπορεί να προσδιορίσει ένα προεδρικό διάταγμα, το οποίο ναι μεν υπάρχει αλλά είναι στα συρτάρια των αρμοδίων".

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.