Επικαιροτητα

Δημοπρασία για το κυλικείο στο ΔΑΚ Τρίπολης

Η εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) που εκμισθώθηκε το 2013 από το Δ.Σ. του ΔΑΚ για τρία χρόνια, λήγει την 23/04/2016. Προτείνεται η εκ νέου εκμίσθωση του ακινήτου με τη διενέργεια πλειοδοτικής δημοπρασίας.

 

Αναλυτικότερα: 

 

Ο ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης θέτει σε εκμίσθωση με φανερή και προφορική πλειοδοτική δημοπρασία το κυλικείο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Τρίπολης, αποτελούμενο από ενιαίο χώρο διαστάσεων 8m x 9m, ήτοι 72m2, που βρίσκεται στη ανατολική πλευρά των αθλητικών χώρων και παρά την κεντρική είσοδο και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον ως κυλικείο.

 

Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

 

Η δημοπρασία είναι πλειοδοτική, φανερή και προφορική και θα διεξαχθεί κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ” όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές. Για τη συνέχιση της δημοπρασίας πέραν της οριζόμενης ώρας, αποφασίζει το Δ.Σ. και καταχωρείται στα πρακτικά.

 

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

 

Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

 

Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ” απλού χάρτου.

 

Τόπος και ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας

 

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την ……η Απριλίου 20….., ημέρα ……………. και ώρα ……… στα γραφεία του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, που βρίσκονται στην οδό Εθνικής Αντίστασης & Παπαρρηγοπούλου (κτίριο Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης)

 

Ελάχιστο όριο της πρώτης προσφοράς

 

Κατώτατο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσόν των πεντακόσια (500,00) Ευρώ για κάθε μήνα του πρώτου μισθωτικού έτους, μη συμπεριλαμβανομένου του νομίμου τέλους χαρτοσήμου. 

 

Εγγυητής

 

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι καθίσταται αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος με αυτόν για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

 

Δικαίωμα αποζημίωσης

 

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα προς αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του δήμου  ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

 

Σύμβαση

 

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης χωρίς δικαστική παρέμβαση.

 

Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης.

 

Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα (10) ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

 

Διάρκεια εκμίσθωσης- αναπροσαρμογή μισθώματος

 

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται σε τρία (3) έτη από την ημέρα υπογραφής του συμφωνητικού. Μετά το πρώτο έτος, το μίσθωμα θα αναπροσαρμόζεται για τα δύο (2) επόμενα έτη κατά δύο τοις εκατό (+2%) πάνω από το ύψος του ποσοστού του εκάστοτε ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή, επί του μηνιαίου μισθώματος του εκάστοτε προηγούμενου μισθωτικού έτους.

 

Σαφώς σε κάθε περίπτωση το μηνιαίο μίσθωμα δεν θα μπορεί να είναι κατώτερο από το καταβαλλόμενο. Οι αυξήσεις θα γίνονται ετησίως ως ανωτέρω έστω και αν ακόμα το ενοίκιο που θα προκύπτει και θα καταβάλλεται θα είναι υπερπολλαπλάσιο του 10% της εκάστοτε ισχύουσας αντικειμενικής αξίας του μισθίου.

 

Προθεσμία καταβολής του Μισθώματος

 

Το μίσθωμα θα καταβάλλεται κάθε μήνα το αργότερο μέχρι την 15η ημέρα έκαστου τρέχοντος μηνός. Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης επιφυλάσσει στον εαυτό του το δικαίωμα να καταγγείλει μετά από προειδοποίηση ενός μήνα τη μίσθωση εάν ο μισθωτής καθυστερήσει το πολύ δέκα πέντε (15) ημέρες στην καταβολή των μισθωμάτων από την ημερομηνία που ορίζεται στο παρόν άρθρο της διακήρυξης.

 

Εγγύηση συμμετοχής

 

Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή ανεγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς, υπολογιζόμενο για ολόκληρη την πρώτη μισθωτική περίοδο.

 

Η εγγύηση επιστρέφεται αμέσως σ’ όλους του πλειοδότες πλην του τελευταίου, ο οποίος οφείλει κατά την υπογραφή της σύμβασης να την αντικαταστήσει με άλλη καλής εκτέλεσης, ίση με ποσό που αντιστοιχεί στο ύψος τριών (3) μισθωμάτων στην τιμή που θα διαμορφωθεί.

 

Υποχρεώσεις μισθωτή

 

Ο μισθωτής υποχρεούται σε καλή χρήση του μισθίου. Άλλως, ευθύνεται σε αποζημίωση για φθορές και βλάβες που προκλήθηκαν στο μίσθιο από αυτόν ή το προσωπικό του. Ακόμη, υποχρεούται να διατηρεί το μίσθιο καθαρό και να το χρησιμοποιεί με τρόπο που να μην θίγει την ησυχία, την υγεία, εργασία, ασφάλεια και τα χρηστά ήθη των περιοίκων του ακινήτου, να μην ρυπαίνει τον περιβάλλοντα κοινόχρηστο χώρο και να συμπεριφέρεται ευπρεπώς προς τους πολίτες. Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί και διαφυλάσσει την κατοχή του μισθίου, τις υπέρ αυτού δουλειές, τα όρια αυτού και εν γένει το μίσθιο, προστατεύοντας αυτό απέναντι σε κάθε καταπάτηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

 

Απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβολή της χρήσης του ανεξάρτητα από χειροτέρευση ή βλάβη του εκ της μεταβολής. Στη διάθεση του μισθωτή θα είναι και ο χώρος της εισόδου του κυλικείου μετά των τραπεζιών και των καθισμάτων κλπ. και υποχρεούται στην καθαριότητα του χώρου αυτού.

 

Λήξη μίσθωσης

 

Η μίσθωση λήγει με την πάροδο της προβλεπόμενης διάρκειας από το άρθρο 8ο της παρούσας διακήρυξης και ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη να παραδώσει το μίσθιον στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

 

Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση

 

Σιωπηρή αναμίσθωση ως και υπεκμίσθωση του μισθίου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.

 

Ευθύνη ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης

 

Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτή, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ απoχρώvτoς λόγου.

 

Λοιποί όροι

 

α) Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να προσκομίσει, εκτός των άλλων:

 

– Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβε γνώση των όρων της δημοπρασίας

 

– Βεβαίωση της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης ότι δεν οφείλει από οποιαδήποτε αιτία προς το ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης ή το Δήμο Τρίπολης.

 

β) Απαγορεύεται κάθε παρέμβαση στο χώρο ή αλλοίωσή του από τον μισθωτή χωρίς έγκριση του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης και τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητηθεί εγγράφως. Κάθε έστω αναγκαία προσθήκη ή διαμόρφωση στο χώρο θα παραμένει σε όφελος του χώρου μη δυναμένου του μισθωτού να αξιώσει αποζημίωση για ότι κατασκεύασε στο χώρο, δυναμένου του εκμισθωτή να αξιώσει την επαναφορά των πραγμάτων στην πρότερα κατάσταση με δαπάνες του μισθωτή.

 

γ) Ο μισθωτής υποχρεούται να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό κυλικείου ο οποίος περιλαμβάνει απαραιτήτως επαγγελματικό ψυγείο, τοστιέρα, καφετιέρα. Υποχρεούται να διαθέτει στο κυλικείο αναψυκτικά κάθε είδους, διάφορα είδη γλυκών, ξηρούς καρπούς και εμφιαλωμένα νερά. Απαγορεύεται η διάθεση και χρήση οινοπνευματωδών ποτών. Απαγορεύεται κάθε είδους χαρτοπαίγνιο. Επίσης, το κυλικείο υποχρεούται να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης, πρωινές και απογευματινές ώρες, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια αγώνων και γενικότερα θα ακολουθεί το ωράριο λειτουργίας του ΔΑΚ που ισχύει για τους χρήστες και επισκέπτες των αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων. Οφείλει να οργανώσει και να λειτουργήσει το κυλικείο σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις υγειονομικές και αγορανομικές διατάξεις και ευθύνεται έναντι των αρχών για κάθε παράβαση ή υπέρβαση.

 

δ) Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης δεν φέρει καμία ευθύνη για τις τιμές των προσφερομένων ειδών. Επίσης δεν φέρει καμία ευθύνη για προβλήματα που τυχόν παρουσιαστούν για την έκδοση άδειας και την λειτουργία του κυλικείου από τις διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Τα τέλη καθαριότητας-φωτισμού και ύδρευσης καθώς και όλες οι δαπάνες λειτουργίας του ακινήτου βαρύνουν το μισθωτή, και το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση ασυνέπειας του μισθωτή έναντι των ανωτέρω υποχρεώσεων.

 

ε) Το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης έχει το δικαίωμα να επισκέπτεται με όργανά του το ακίνητο για να εξακριβώσει την καλή του κατάσταση και εν γένει τη λειτουργία για την οποία εκμισθώθηκε.

 

Δημοσίευση Διακήρυξης

 

Η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Προέδρου του ΝΠΔΔ τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν από τη διενέργεια της δημοπρασίας με τοιχοκόλληση αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος και στο ίδιο το ακίνητο καθώς και στο δημοσιότερο μέρος της έδρας του δήμου.

 

Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί στην ημερήσια νομαρχιακή εφημερίδα «Καθημερινά Νέα». Τα έξοδα δημοσίευσης βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.

 

Επανάληψη της δημοπρασίας

 

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ” αυτήν πλειοδότης.

 

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης όταν:

 

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από το Δ.Σ. λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

 

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

 

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ” ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

 

Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του Προέδρου του ΝΠΔΔ αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν.

 

Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

 

Πληροφόρηση ενδιαφερομένων

 

Πληροφορίες παρέχονται από την υπηρεσία του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, οδός Εθν. Αντίστασης & Παπαρηγοπούλου ή στο τηλ.( 2710-233 351,  237 289) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.