Επικαιροτητα

Ανάστατη η Ερμιονίδα για το νέο κρούσμα

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κάτοικοι. Στη δομή ξανά κλιμάκιο του ΕΟΔΥ!

Το νέο κρούσμα κορωνοϊού, σε ανήλικο προσφυγόπουλο, στην προσωρινή, άτυπη δομή φιλοξενίας, το ξενοδοχείο «Γαλαξίας» δηλαδή, στο οποίο φιλοξενούνται πάνω από 450 πρόσφυγες και μετανάστες, απειλεί να τινάξει στον αέρα την -ήδη λειψή- τουριστική περίοδο, αν δεν απομακρυνθεί η δομή.

Στις 21 Απριλίου, επί συνόλου 470 προσφύγων και μεταναστών, είχαν εντοπιστεί 153 κρούσματα. Ολόκληρη η περιοχή έζησε τον εφιάλτη της υπερμετάδοσης. Οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, το κακό προσωρινά περιορίστηκε. 

Με τη λήξη της καραντίνας, στις 21 Μαΐου δεν ακολούθησε καμία επανεξέταση των φιλοξενουμένων στη δομή και παρότι λίγες ώρες μετά εμφανίστηκε νέο κρούσμα, όλοι όσοι έχουν έρθει σε επαφή μαζί του και ζουν στην ίδια δομή, κινούνται στην περιοχή, χωρίς απολύτως κανέναν περιορισμό.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ακριβώς ο εντοπισμός του νέου κρούσματος, το βράδυ της Παρασκευής. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ήδη έχει προσφύγει στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργακόπουλος στην αναφορά του προς τον Εισαγγελέα, «αντιλαμβάνεστε πως με την ελεύθερη μετακίνηση των φιλοξενουμένων προσφύγων υπάρχει τεράστιος κίνδυνος μετάδοσης του ιού στους κατοίκους και στους επισκέπτες του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίοι πλέον είναι ανάστατοι και εξαιρετικά ανήσυχοι».

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται μόνο με την ετοιμασία των καταστημάτων τους για "να σώσουν ό,τι σώζεται" από την τουριστική περίοδο στην εποχή του κορωνοϊού, είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους, με τη συμπαράσταση και τοπικών βουλευτών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.