Επικαιροτητα

Παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ-Τα μέτρα ασφαλείας σε παιδικούς σταθμούς

Τί ανάφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

"Άνοιγμα την 1η Ιουνίου με κανόνες ακριβώς ίδιους με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία", τόνισε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Και τόνισε: "Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αντισηπτικά και υλικά υγειονομικής φύσης έχουν ήδη σταλεί στους σταθμούς.

Έτσι και για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς προβλέπονται έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι μαθητές είναι παραπάνω θα λειτουργούν εκ περιτροπής δύο υποτμήματα, αν όχι το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά".

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στις "31 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η σχολική σεζόν κλείνουν".

Ενώ συμπλήρωσε ότι "ενδεχομένως το προσωπικό σε επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές (πχ. ΚΑΠΗ) να μεταφέρονται σε εν ενεργεία μονάδες εκπαίδευσης. Αν δεν επαρκεί το προσωπικό καθαριότητας, έχει επιτραπεί η πρόσληψη από τους δήμους έκτακτου προσωπικού για 4 μήνες, που θα μπορεί να απασχοληθεί και σε άλλους χώρους αν προκύψει ανάγκη και δεν είναι πλέον αναγκαίο για τους παιδικούς σταθμούς".

Για την άδεια ειδικού σκοπού ανέφερε ότι: "Η άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους στο Δημόσιο μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να είναι στο σχολείο (καθημερινά ή εκ περιτροπής), ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου".

Για το αν θα επεκταθεί το δικαίωμα εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς για παιδιά εργαζομένων στο Δημόσιο ο κ. Θεοδωρικάκος ανάφερε ότι "δεν έχουμε καταφέρει να το εξασφαλίσουμε, θα επανέλθουμε επ' αυτού το επόμενο διάστημα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.