Επικαιροτητα

Στις αρχές Ιουνίου η επίσκεψη Βορίδη στη Βυτίνα

Τι αναφέρει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στις αρχές Ιουνίου ο Υπουργός, ο Περιφερειάρχης, ο Δήμος, το Δ.Σ. του Ιδρύματος θα συναντηθούν στη Βυτίνα για το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα.

Οπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε δελτίο Τύπου: "Συνεχίζω με ακόμη μια επίκαιρη ερώτησή μου, που συζητήθηκε στη Βουλή, να προσπαθώ ώστε να γίνει το Τριανταφυλλίδειο Ίδρυμα Βυτίνας πόλος έλξης τουριστών και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στην Αρκαδία και την Πελοπόννησο.

Έχω καταθέσει ήδη πίνακα του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τον οποίο για το Τριανταφυλλίδειο ίδρυμα υπάρχουν έσοδα και υπόλοιπο εκ μεταφοράς 7.554.380,00 ευρώ και τα χρήματα αυτά δίνονται στο ίδρυμα ανάλογα με τις ανάγκες όπως προκύπτουν ύστερα από πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Δυστυχώς η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα.

Τώρα που είναι κοινώς αποδεκτό ότι υπάρχουν αυτά τα χρήματα∙ 7,5εκ ευρώ περιμένουν την αξιοποίησή τους.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι

- Την 1η Ιουνίου θα επισκεφθεί το Κρατικό Ίδρυμα Βυτίνας, εφόσον είναι διαθέσιμος και ο Περιφερειάρχης, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το πως θα προχωρήσει η αναβίωση του Κρατικού Ιδρύματος Βυτίνας

Και ανέφερε ότι:

- Συζητείται να δημιουργηθεί ένα μελισσοκομικό συσκευαστήριο για το οποίο έχει γίνει ήδη η μελέτη και ο προϋπολογισμός είναι περίπου στα 80.000 ευρώ.

- Σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο σύστημα πυρόσβεσης στο αλσύλιο, του οποίου το κόστος ανέρχεται στις 29.000 ευρώ

- Ενώ μπορεί να λειτουργήσει και ένα πρότυπο μελισσοκομείο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.