Επικαιροτητα

Στα θρανία τη Δευτέρα οι μικροί μαθητές!

Στα θρανία επιστρέφουν τη Δευτέρα οι μικροί μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφικών και παιδικών σταθμών.

Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να τηρούν τα αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί κατά της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αποστάσεις, διαφορετικές ώρες στα διαλείμματα καθώς και κανόνες υγιεινής. 

Όσον αφορά στα ολοήμερα, θα παραμείνουν κλειστά -τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων- ωστόσο, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί.

Η πρώτη μέρα

Την πρώτη ημέρα που θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές, το βασικό μάθημα που θα κάνουν θα είναι αυτό της υγιεινής.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά.

Οι μικρότεροι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο με τον ίδιο τρόπο με τους μεγαλύτερους: με αποστάσεις, τμήματα των 15 ατόμων, εκ περιτροπής διδασκαλία σε μεγαλύτερα τμήματα, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω της ηλικίας των παιδιών.

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.