Επικαιροτητα

Ο Γ. Παπασταματάκης για το κρούσμα στο Παναρκαδικό

Για υψηλή και ποιοτική αίσθηση ευθύνης κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο γιατρός-χειρουργός.

Κρούσμα της πανδημίας covid- 19 επιβεβαιώθηκε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, πρόκειται για ασθενή  ο οποίος φιλοξενείται σε δομή ψυχικής υγείας στην πόλη μας.

Ο ασθενής από Δευτέρα έως την Παρασκευή (1/6 μέχρι 6/6) νοσηλευόταν για νευρολογικό πρόβλημα, στην παθολογική κλινική η οποία μέχρι την 1/6/20 ήταν η κλινική covid-19 του νοσοκομείου, χωρίς να παρουσιάζει πυρετό και  συμπτώματα λοίμωξης απο το αναπνευστικό.

O ασθενής εξήλθε του νοσοκομείου την Παρασκευή και μεταφέρθηκε στην δομή ψυχικής υγείας απο το νοσοκομείο χωρίς να του γίνει test για covid-19;

Ο ασθενής ξαναμεταφέρθηκε με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού στο  Νοσοκομείο την Κυριακή 7/6, του έγινε τεστ και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.SARS-CoV-2.

Ο ασθενής την Δευτέρα το πρωί μεταφέρθηκε (παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στην Πάτρα σε νοσοκομείο αναφοράς (Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών)  για την πανδημία covid-19

Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του κρούσματος υπήρξε άμεση κινητοποίηση της επιτροπής διαχείρισης του κορωναϊού του νοσοκομείου και  ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και η  ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της νόσου ξεκίνησε η ιχνηλάτηση του περιβάλλοντος του ασθενούς και του υγειονομικού προσωπικού που ήρθε σε επαφή μαζί του  (περίπου 50 άτομα γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φιλοξενούμενοι στην δομή ψυχικής υγείας και εργαζόμενοι σε αυτήν) τους εδόθηκαν δε οι προβλεπόμενες οδηγίες ατομικής προστασίας και απέναντι  στην κοινότητα, στην  δε κλινική όπως προβλέπετε έγινε απολύμανση.

Το νοσοκομείο μας απέδειξε για μια ακόμα φορά την υψηλή και ποιοτική αίσθηση ευθύνης, στην προστασία της δημόσιας υγείας σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης με την πανδημία.covid-19

Παπασταματάκης Γεώργιος
Χειρουργός

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.