Επικαιροτητα

Πανέτοιμος ο δήμος Τρίπολης εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

"Δεν αρκεί μόνο η ετοιμότητα της δημοτικής αρχής, σημειώνει ο Γιώργος Οικονομόπουλος, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

Σε μήνυμά του προς τους πολίτες, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης, κ. Γιώργος Οικονομόπουλος, αναφέρει για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο:

"Αγαπητοί συμπολίτες.

Από την 1η Μαΐου 2020 ξεκίνησε η νέα αντιπυρική περίοδος για το τρέχον έτος και πρέπει όλοι να παρουσιάσουμε την κατάλληλη ετοιμότητα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ενδεχομένη πυρκαγιά εκδηλωθεί στην περιοχή μας.

Όλοι οι κάτοικοι του δήμου μας, όλοι εμείς, είμαστε υποχρεωμένοι, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλει, έτσι ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο πιθανές ζημιές οι οποίες μπορεί να προκληθούν από τις πυρκαγιές.

Η δημοτική αρχή από τη μεριά της, με την πρόσληψη πυροφυλάκων, με αποψιλώσεις ξερών χόρτων, με έλεγχο και αντικατάσταση πυροσβεστικών κρουνών και την αγορά νέας υδροφόρας, έχει προετοιμαστεί για τη νέα αντιπυρική περίοδο.

Αγαπητοί συμπολίτες, δεν αρκεί όμως να παρουσιάζει ετοιμότητα μόνο η δημοτική αρχή. Είναι απαραίτητο να υπάρξει συνεργασία με όλους τους πολίτες του δήμου μας. Ήδη έχουμε εκδώσει ανακοίνωση και την έχουμε γνωστοποιήσει στους προέδρους των κοινοτήτων προκειμένου να ενημερώσουν όλους τους κατοίκους να προβούν στην κοπή ξερών χόρτων στα οικόπεδα τους. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη και αναγκαία, έτσι ώστε μία ενδεχόμενη φωτιά, ειδικά εντός κατοικημένης περιοχής, να εξασθενεί εφόσον δεν βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

Είναι υποχρέωση όλων μας η κοινή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, για να μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί.

Όταν διαπιστώνουμε πυρκαγιά ή παρατηρήσουμε καπνούς, ενημερώνουμε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις αρμόδιες αρχές. Δεν μένουμε αμέτοχοι."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.