Επικαιροτητα

Στην Πελοπόννησο η 3η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού

Με ομόφωνες αποφάσεις για σημαντικά θέματα πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού όλων των Περιφερειών της Χώρας, από τις 8 έως 10 Απριλίου 2016 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς και της εταιρείας τουρισμού.

 

 

Η 2η Συνάντηση εργασίας είναι η συνέχεια της 1ης συνάντησης Αντιπεριφερειαρχών Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στα Καμένα Βούρλα.

 

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου αρμόδια σε θέματα Τουρισμού κα. Νικολάκου Κωνσταντίνα, οι Αντιπεριφερειάρχες Τουρισμού απ’ όλη τη χώρα και Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού και συμφώνησαν οι συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε όλες τις Περιφέρειες ανά εξάμηνο.

 

Η 2η Συνάντηση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και περιλάμβανε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ομιλητών, όπου εξέφρασαν την κοινή βούληση και πεποίθησή τους για την προώθηση ολοκληρωμένων στρατηγικών του τουριστικού προϊόντος. Μεταξύ αυτών ήταν η διαπεριφερειακή συνεργασία και κοινές δράσεις, η στρατηγική συνεργασία με άλλους φορείς (ΕΟΤ, Υπουργείο κ.α.) αλλά και ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα όπως οι επιπτώσεις του προσφυγικού θέματος στον τουρισμό, η επιβολή φόρου στη διανυκτέρευση κ.α.

 

Συζήτησαν ακόμα θέματα που αφορούν διοικητικές, γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες καθώς και νομοθετικά κενά που η επίλυση τους θα βοηθήσει την εύρυθμη λειτουργία τους, η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, οι ενιαίες δράσεις για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, η διαχείριση σημαντικών επίκαιρων προβλημάτων (π.χ. μεταναστευτικό) κ.α.

 

Απόφαση όλων των Περιφερειών ήταν η διαβίβαση των αποτελεσμάτων, που προέκυψαν από τη 2η συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει θεσμική διεκδίκηση για την επίλυση των ζητημάτων που εντοπίστηκαν.

 

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσον αφορά την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος καθώς και στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμα έθεσε την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων για τη συγκροτημένη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

 

Επίσης σημείωσε ότι πρέπει διευθετηθούν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο θεσμικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα συντελέσει στη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και σύγχρονων υποδομών παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών τουρισμού.

 

Κατόπιν προτάσεως της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου αποφασίστηκε η τρίτη συνάντηση Αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων Τουρισμού να πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο με συγκεκριμένη ατζέντα που θα διαμορφωθεί σε συνεργασία όλων των Περιφερειών.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.