Επικαιροτητα

ΛΕΥΚΤΡΟ – ΣΠΑΡΤΗ: Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου

Η διαδρομή Σπάρτη – Μεγαλόπολη θα γίνεται σε 25 λεπτά, ενώ Σπάρτη – Τρίπολη σε 30 λεπτά.

 

 

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστος Σπίρτζης σας προσκαλεί στην εκδήλωση παράδοσης σε κυκλοφορία του νέου αυτοκινητοδρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, του πρώτου αυτοτελούς ολοκληρωμένου τμήματος που παραδίδεται με σύμβαση παραχώρησης.


Η εκδήλωση θα γίνει την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στη 1 μ.μ. στο χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας του αυτοκινητοδρόμου "Μορέας", (πλησίον Σπάρτης).


Για τη μετάβαση των εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης στο έργο και στο χώρο της εκδήλωσης θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε Παπάγος), το πρωί της Δευτέρας στις 9 π.μ.


Το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη έχει 3 γέφυρες: 2 στον ποταμό Ευρώτα (από 315 μέτρα η καθεμία) και μία στον ποταμό Οινούντα ή Βουτικιώτη (275 μέτρα) κοντά στην έξοδο της Σπάρτης. Στη διαδρομή από Σπάρτη προς Λεύκτρο και πριν το ΣΕΑ Πελλάνας έχει και 2 ημιστέγαστρα.


Μετά την παράδοση του έργου θα φτιαχτεί ο ανισόπεδος κόμβος Αγίου Κωνσταντίνου (στο 22ο χιλιόμετρο) μεταξύ Λογκανίκου και Πελλάνας, που κρίθηκε αναγκαίος για να εξυπηρετήσει την περιοχή Φουντέικα.


Με το νέο δρόμο η απόσταση της Σπάρτης από την Αθήνα θα μειωθεί στις 2 ώρες, γύρω στα 20 λεπτά γρηγορότερα απ’ ό,τι με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, και με αυξημένη ασφάλεια.


Τα 46 χλμ. του νέου δρόμου θα απαιτούν περίπου 20 λεπτά. Η διαδρομή Σπάρτη – Μεγαλόπολη θα γίνεται σε 25 λεπτά, το Σπάρτη – Τρίπολη σε 30 λεπτά και το Σπάρτη – Καλαμάτα σε περίπου 40 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ: lakoniapress.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.