Επικαιροτητα

Ιδρύεται ημερήσιο ΕΠΑΛ στη Γορτυνία

Στη Στεμνίτσα η έδρα του. Τι είπε ο δήμαρχος Στάθης Κούλης.

Ύστερα από κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και της κ. Σοφίας Ζαχαράκη, Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2395/17 Ιουνίου 2020/ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, ιδρύεται ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Γορτυνίας (ΕΠΑ.Λ.), με έδρα τη Στεμνίτσα, με τους εξής εκπαιδευτικούς τομείς:

- Διοίκησης και Οικονομίας 

- Εφαρμοσμένων Τεχνών 

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την με αρ. 234/29.11.2019 απόφασή του, είχε γνωμοδοτήσει θετικά και είχε κάνει δεκτή την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, για την ίδρυση ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας που θα εδράζει στη Στεμνίτσα με τομείς εφαρμοσμένων και παραδοσιακών τεχνών, αγροτικής παραγωγής και την ειδικότητα της Αργυροχρυσοχοΐας.

Επίσης, με τη με αρ. 10.398/18.12.2019 βεβαίωση Δέσμευσης Οικονομικών Πιστώσεων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και με την με αρ. 10.629/20.05.2020 βεβαίωση ανάληψης Δαπάνης Λειτουργικών Εξόδων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η Δημοτική Αρχή είχε αναλάβει την δέσμευση της κάλυψης των απαιτούμενων δαπανών για τη λειτουργία του ΕΠΑ.Λ. 

Ακολούθησε το υπ’ αρ. 1.487/13.02.2002 έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας. Στη συνέχεια θετικά εισηγήθηκε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα όλων των συντονισμένων ενεργειών ήταν η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. Γορτυνίας. 

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Στάθης Κούλης δήλωσε σχετικά:

"Η ίδρυση ημερήσιου ΕΠΑ.Λ. στο Δήμο Γορτυνίας, με έδρα τη Στεμνίτσα, είναι γεγονός. Είναι μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση για εμένα προσωπικά αλλά και την Δημοτική Αρχή εν συνόλω, η σύσταση μιας νέας εκπαιδευτικής δομής η οποία αναμένεται να προσελκύσει νεαρούς σπουδαστές, να τονώσει την τοπική οικονομία και να εμφανίσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Γορτυνία. 

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, η στήριξη με κάθε μέσο των υπαρχουσών εκπαιδευτικών μονάδων, η επαναλειτουργία δομών που έχουν κλείσει, καθώς και η δημιουργία κινήτρων για προσέλκυση σπουδαστών στη Γορτυνία αποτελούν πρωταρχικούς στόχους για την Δημοτική Αρχή καθώς η στοχοθεσία αυτή μας επιτρέπει να προσβλέπουμε σε ένα γεμάτο ζωή για την περιοχή μας παρόν αλλά και σε ένα ελπιδοφόρο και λαμπρό μέλλον.    

Η εξασφάλιση και η ίδρυση του ΕΠΑ.Λ. αποτέλεσε βασικό μέλημα από την αρχή της θητείας μας για έναν ακόμη σημαντικό λόγο. Στο νέο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα φιλοξενούνται πέρα από την τέχνη της Αργυροχρυσοχοΐας, ειδικότητες που στιγμάτισαν τη Γορτυνία στο παρελθόν αλλά απαξιώθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, όπως είναι για παράδειγμα η τέχνη αξιοποίησης της πέτρας και η ξυλογλυπτική. 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Οικονομόπουλο για την θετική εισήγηση και τον Αντιδήμαρχο Γορτυνίας κ. Σταύρο Χριστόπουλο, Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.  Κυρίως όμως και πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα τον συμπατριώτη μας, Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Γεώργιο Σελίμη, ο οποίος εργάστηκε μεθοδικά για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου στόχου. 

Θέλω τέλος να πω στους συμπατριώτες μου ότι το όραμά μου για την Γορτυνία δεν εξαντλείται εδώ. Ως Δήμαρχος, έχω θέσει μια σειρά στόχων που αποσκοπούν στην πρόοδο, το νοικοκύρεμα και την ποιοτική αναβάθμιση της Γορτυνίας σε πολλαπλά επίπεδα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω λοιπόν ότι αξιοποιώ την σπουδαία δυναμική που διαθέτει ο Δήμος, τους πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό ώστε να μεγιστοποιήσω την αποτελεσματικότητα μας και να δημιουργήσω απτά οφέλη στην καθημερινή ζωή όλων μας εδώ στη Γορτυνία".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.