Επικαιροτητα

Ενα βήμα πριν από την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Επανέρχεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας;

Η τροχιά της πανδημίας και ειδικά η χαλάρωση που παρατηρείται, πείθουν τους επιστήμονες και τις Αρχές ότι η χρήση μάσκας θα πρέπει να επιβληθεί στους κλειστούς χώρους μαζικής συνάθροισης, όπως είναι οι εκκλησίες.

Ακόμη φαίνεται πως εξετάζεται το σενάριο να επανέλθει το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας για πολίτες άνω των 65 ετών, από το φθινόπωρο, καθώς βασικό μέλημα είναι η προστασία των ηλικιωμένων από τον κορωνοϊό.

Όπως επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξετάζεται η περαιτέρω υποχρεωτική χρήση μάσκας σε διάφορους κλειστούς χώρους όπως τα mall, τα εμπορικά καταστήματα αλλά και στις εκκλησίες. «Επομένως κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να στείλουμε μήνυμα ότι εχθρός είναι ο εφησυχασμός και η χαλάρωση. Αυτόν πρέπει να καταπολεμήσουμε», υπογράμμισε.

Εξάλλου, τα «ορφανά» κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα προβληματίζουν τους ειδικούς, καθώς δείχνουν διασπορά στην κοινότητα. Το φαινόμενο αποδίδεται στη χαλάρωση των μέτρων και στον συγχρωτισμό σε κέντρα διασκέδασης και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πλέον οι περισσότερες μολύνσεις αφορούν σε νέους.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.