Επικαιροτητα

Με τον Σιδηρόδρομο του Τρικούπη στα Πεδία Μαχών του 1821!

Πως συνδέεται η επιστροφή του τρένου στην Πελοπόννησο με την επέτειο 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Μια πρόταση, ενισχυτική της όλης προσπάθειας για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία έχει αποδυθεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατέθεσε με σχετική επιστολή της η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Ειδικότερα, η Ελληνική Εταιρεία αναφέρεται στο πρόγραμμα με την ονομασία "Με τον Σιδηρόδρομο του Τρικούπη στα Πεδία Μαχών του 1821", το οποίο -όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά η πρόεδρός της Λυδία Καρρά και η συντονίστρια του έργου, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, Ειρήνη Φρεζάδου, οι οποίες υπογράφουν την εν λόγω επιστολή- "αξιοποιεί συνδυαστικά την διπλή πρόκληση που αποτελεί το έτος 2021 για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δηλαδή αφ’ ενός την εθνική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αλλά και την κήρυξη του έτους 2021 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως Ευρωπαϊκού Ετους Σιδηροδρόμων".

Στην επιστολή προς τον περιφερειάρχη, ζητείται η συνεργασία και η στήριξη της Περιφέρειας στο αναφερόμενο πρόγραμμα, το οποίο ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε "εξαιρετικά καλή ιδέα".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.