Επικαιροτητα

Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε

Ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα Τρίτη, ενώ έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιούν ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Λοιμωξιολόγος, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Στην φράση που είχε πει κατά την τελευταία ενημέρωση βγαίνοντας από το lockdown αναφέρθηκε ξεκινώντας την ενημέρωση ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όταν είχε πει ότι αν μας ξαναδείτε με τον κ. Τσιόδρα σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, καθησυχάζοντας ότι «δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown, δεν επανερχόμαστε στην καθημερινή ενημέρωση».

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν σημάδια που δημιουργούν ανησυχία και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει Δεκαπενταύγουστου, ζητώντας να τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέχεια ανακοίνωσε πως:

Απαγόρευση διεύλευσης από Κακαβιά από 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, μόνιμο κλιμάκιο ελέγχων εγκαθίσταται από Δευτέρα.

Από 16 Αυγούστου όποιος διέρχεται από την Αλβανία υποχρεούται σε επταήμερη κατ' οίκον απομόνωσης.

Ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, επέκταση της λίστας για την υποχρεωτική μάσκα και επιβολή πλαφόν 100 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις, την ώρα που τα γλέντια που ακολουθούν αυτές τις κοινωνικές εκδηλώσεις εξελίσσονται σε «βόμβες διασποράς» του κορωνοϊού.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.