Επικαιροτητα

Μιχόπουλος κατά Χριστογιαννόπουλου για τη μεταλιγνιτική Μεγαλόπολη

Ανακοίνωση με ευθείες βολές από τον επικεφαλής της παράταξης "Νέα Αρχή" προς τον δήμαρχο Μεγαλόπολης.

Δημότες Δημότισσες της Μεγαλόπολης. Φίλες και φίλοι

Με καθυστέρηση ενός έτους ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης αντιλήφθηκε πως για να παρθούν αποφάσεις και να διοικηθεί ο Δήμος, είναι απαραίτητο να λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως ένα χρόνο τώρα το μόνο που έκανε ήταν η απαξίωση του, η ειρωνεία, ο χλευασμός και η προσβολή των δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης που τολμούσαν να αρθρώσουν διαφορετικό λόγο.

Παρ όλα αυτά, η παράταξή μας «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» και ο επικεφαλής Κώστας Μιχόπουλος, εξ αρχής και αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα δημοτική αρχή, με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια ζήτησε συναίνεση και συνεργασία με διαφάνεια πάνω σε όλα τα προβλήματα του δήμου. 

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει βίαια τις μονάδες της ΔΕΗ, η παράταξή μας πρότεινε, να δημιουργήσουμε από κοινού όλες οι δημοτικές παρατάξεις ένα συμπαγές διαπαραταξιακό μέτωπο αγώνα, για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που θα προέκυπταν.

Η πρότασή μας για τη δημιουργία αυτού του διαπαραταξιακού μετώπου, σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας, έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς όμως δεν άρεσε στον κ. Χριστογιαννόπουλο, με αποτέλεσμα να επιλέξει το μοναχικό δρόμο της αλαζονείας. 

Έτσι με ύφος αυτοκράτορα, πολλές φορές ανάφερε στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ότι με το νόμο της κυβερνησιμότητας 3/5, δεν θέλει καμιά συνεργασία με κανέναν και θα αποφασίζει μόνος του. Δυστυχώς για το δήμο, μη δυνάμενος ο κ. δήμαρχος να διαχειριστεί τον εγωισμό του, κυριάρχησε η έπαρση και η αλαζονεία της εξουσίας. 

Με το τελευταίο δελτίο τύπου που εξέδωσε, για μια ακόμα φορά προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στην αντιπολίτευση, ενώ ο ΙΔΙΟΣ έχει απορρίψει κατ’ επανάληψη κάθε πρόταση για συναίνεση και συνεργασία. Έχει απαξιώσει τα θεσμικά όργανα του δήμου. Και με την αυταρχική πολιτική του, ένα χρόνο τώρα, έχει οδηγήσει το δήμο σε αδιέξοδο.

Ρωτάμε το Δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου:

-Γιατί δεν εφάρμοσαν έστω και στο ελάχιστο την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δημιουργία συμπαγούς διαπαραταξιακού μετώπου αγώνα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την απολιγνιτοποίηση;

-Γιατί στο πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας που του προτείναμε δεν έκανε δεκτή την πρότασή μας για διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στην επιτροπή για την κατανομή του λιγνιτόσημου;

-Γιατί στο πνεύμα πάντα της συναίνεσης και της συνεργασίας που του προτείναμε, δεν έκανε δεκτή την πρότασή μας για διαπαραταξιακό διοικητικό συμβούλιο από όλες τις παρατάξεις στην τηλεθέρμανση;

-Γιατί η παράταξη του δημάρχου αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που εμείς προκαλέσαμε, με θέμα  «την εκπόνηση μελέτης για τεκμηρίωση του κόστους ανά επιλογή θέρμανσης για τον κάθε δημότη της πόλης»; Γιατί δεν κάθισε να συζητήσουμε ώστε να πάρουμε από κοινού μια απόφαση; Μήπως γιατί ήδη είχε πάρει τις αποφάσεις ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου στην Οικονομική επιτροπή, ένα όργανο εντελώς αναρμόδιο για τέτοιες αποφάσεις; 

Βέβαια έσπευσε να πανηγυρίσει με την απόφαση της αποκεντρωμένης να ακυρώσει την απόφαση για «την εκπόνηση μελέτης για τεκμηρίωση του κόστους ανά επιλογή θέρμανσης για τον κάθε δημότη της πόλης». Είναι προφανές ότι υπήρξε μεθόδευση για ακύρωση της απόφασης. Ότι υπάρχουν συμφωνίες εν κρυπτώ, που ο δημότης δεν θα μάθει ποτέ.   

Και ενώ ο χρόνος τρέχει μέσα σ’ αυτό το απαράδεκτο κλίμα,  ο κ. Δήμαρχος επιμένει σε ένα αόρατο σχέδιο μετάβασης στην μετά λιγνίτη εποχή και απαιτεί έγκριση και συναίνεση από το ΔΣ, χωρίς καμιά διάθεση για ειλικρινή και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Χωρίς διάθεση για μετρήσιμα αποτελέσματα ή μελέτες. Το τι σχεδιάζεται και τι αποφασίζεται για τον τόπο μας, υποτίθεται το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και η παράταξή του. 

Θα του θυμίσουμε λοιπόν, ότι στη δημοκρατία οι αποφάσεις λαμβάνονται από συλλογικά όργανα με δημοκρατικό τρόπο και όχι σε γραφεία των Αθηνών, πίσω από κλειστές πόρτες, ερήμην της κοινωνίας. 

Η παράταξή μας, πρώτη δύναμη στο λαό και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα παίξει σοβαρά, υπεύθυνα και με ειλικρίνεια το ρόλο τον οποίο της όρισε ο λαός της περιοχής και σε καμιά περίπτωση το ρόλο της γλάστρας.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, -δική του είναι η ευθύνη και αυτός είναι ο ρόλος του- να καλέσει όλες τις δημοτικές παρατάξεις και σε πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας να συναποφασίσουμε ένα πρόγραμμα μετάβασης, το οποίο θα υλοποιήσει και το οποίο θα υποστηρίξουμε όλοι με εντιμότητα, διαφάνεια και ειλικρίνεια. Σε διαφορετική περίπτωση ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Οι καιροί ου μενετοί… 

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Μιχόπουλος Κωνσταντίνος

Δημόπουλος Νικήτας

Αθανασόπουλος Σταύρος

Καρατζαφέρης Φώτιος

Γιώτης Δημήτριος

Μπάζιος Ιωάννης

Κουρουνιώτης Βασίλειος

Κακκαβάς Πολύβιος

Κουρής Ηλίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.