Επικαιροτητα

Ν. Κυνουρία: Το πρόγραμμα αγιασμού στα σχολεία

Αναλυτικά οι ώρες σε κάθε σχολική μονάδα.

Η 14η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς είναι και η ημέρα πραγματοποίησης του καθιερωμένου Αγιασμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Είναι μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά, που απαιτεί τη συνεργασία όλων μας, ώστε να κυλήσει ομαλά και η προσαρμογή των παιδιών μας στις νέες «συνθήκες» μάθησης, να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Έτσι, λόγω των ιδιαίτερων αυτών συνθηκών και η διαδικασία του καθιερωμένου Αγιασμού θα διαφέρει από αυτή των προηγούμενων χρόνων. 

Ο Αγιασμός στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας θα διεξαχθεί σύμφωνα με την  υπ’ αριθμ. πρωτ. Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου προβλέπεται ότι «…ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί».

Δυστυχώς η είσοδος των γονέων στον προαύλειο χώρο των σχολείων δε θα είναι φέτος εφικτή. Πιο συγκεκριμένες οδηγίες έχουν δοθεί στους γονείς από τους υπευθύνους των σχολείων, αλλά και την ημέρα του Αγιασμού κατά την προσέλευση των μαθητών οι γονείς θα ενημερωθούν εκ νέου.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανά Τοπική Κοινότητα και ανά Σχολική Μονάδα:

Λεωνίδιο

10:00  Νηπιαγωγείο

10:30  Δημοτικό Σχολείο

11:00  Γυμνάσιο/Λύκειο/ΕΠΑ.Λ

Τυρός

10:30  Δημοτικό Σχολείο

11:30  Γυμνάσιο 

Πελετά

12:00 Δημοτικό Σχολείο

Παρακαλούνται οι μαθητές κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του σχολείου να φέρουν μαζί τους μάσκες προστασίας και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών.

Οι δωρεάν μάσκες και τα παγουρίνο θα μοιραστούν στους μαθητές όταν θα γίνει η παραλαβή τους από το Δήμο.

Καλή σχολική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.