Επικαιροτητα

Τον Οκτώβριο τα αναδρομικά σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους

Η καταβολή τους εντάσσεται στο πακέτο των μέτρων ενίσχυσης των πολιτών, το οποίο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην καταβολή των αναδρομικών των κύριων συντάξεων σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αυτά θα καταβληθούν τον Οκτώβριο, βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνταξιούχων.

Η καταβολή των αναδρομικών εντάσσεται στο πακέτο των μέτρων ενίσχυσης των πολιτών, το οποίο ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του ΣτΕ δικαίωσε τους συνταξιούχους σε ό,τι αφορά την επιστροφή αναδρομικών μόνο για τις περικοπές των συντάξεων του ενδεκαμήνου Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016 και όχι το σύνολο των διεκδικήσεών τους που αφορούσαν το προηγούμενο αλλά και το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικό του ύψους των διεκδικήσεων αυτών είναι έγγραφο που είχε καταθέσει ο ίδιος ο ΕΦΚΑ στο ΣτΕ στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης των αναδρομικών.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.