Επικαιροτητα

Προσωρινό "λουκέτο" στα σχολεία σε όλη την Αρκαδία!

Μετά το δήμο Τρίπολης, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και στους υπόλοιπους 4 δήμους...

Ενας ένας οι αρκαδικοί δήμοι το απόγευμα της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων τους για αύριο Παρασκευή για προληπτικούς λόγους και λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσε που εξέδωσε ο δήμος Μεγαλόπολης αναφέρεται:

"Ανακοινώνεται ότι αναστέλλεται, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, για την προστασία των μαθητών, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επηρεάσουν και το Δήμο Μεγαλόπολης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας".

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του δήμου Βόρειας Κυνουρίας:

"Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, λόγω των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή μας.

Κατόπιν της υπ. αριθ. 130/17-09-2020 Αποφάσεως Δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του δημοτικού ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, λόγω των έκτακτων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται να πλήξουν την περιοχή μας σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε την απόφαση του δημάρχου Γιώργου Καμπύλη.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Νότιας Κυνουρίας αναρτήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας

Έχοντας υπόψη:

1. Σις διατάξεις των άρθρων 58 και 94 παρ. 4 περ. 27 του Ν. 3852/2010 (ΥΕΚ 87/07-06-2010 τεύχος Α ́) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

2. Σην υπ’ αριθ. πρωτ. 10273/17-9-2020 (ΑΔΑ: ΩΦΟ146ΜΣΛΒ-2Γ0) απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Τπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περί κήρυξης σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 26 του Ν. 4662/2020, από την 17-09-2020 έως και την 20-09-2020, λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 04/16-9-2020 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Υαινομένων (ΕΔΕΚΥ) της Εθνικής Μετεωρολογικής Εταιρείες (Ε.Μ.Τ.), των Περιφερειακών Ενοτήτων Μεσσηνίας και Αρκαδίας, για την άμεση αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν στις παραπάνω περιοχές από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

3. Στην αναγκαιότητα λήψης τοπικών προληπτικών μέτρων για την προστασία γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού κατά την μετακίνηση τους από και προς τις σχολικές μονάδες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας την Παρασκευή 18-9-2020.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την Παρασκευή 18/9/2020, για προληπτικούς λόγους, λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Ν. Λυσίκατος

Κοινοποίηση (με e mail)

1.Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου 

Γεωργίου Α 17 – 21, 22 100 Τρίπολη.

1. Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας .

2. Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας .

3. Σχολικές Μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

4. Δημοτική Ενότητα Τυρού. κ. Μιχαήλ Σωτηρόπουλο- Αντιδήμαρχο.

5. Αστυνομικό Τμήμα Δήμου Ν. Κυνουρίας.

6. Λιμενικό Σταθμό Λεωνιδίου.

7. Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ν. Κυνουρίας.

8. ΚΤΕΛ Νομού Αρκαδίας.

9. Τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εσωτερική Διανομή

1. Γραφείο Πρωτοκόλλου με email (αρχείο).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν. ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ

Τέλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης αναφέρει:

"Κλειστές θα είναι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 πόλεις οι σχολικές μονάδες του Δήμου Γορτυνίας λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. "Εφιστούμε την προσοχή όλων!".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.