Επικαιροτητα

Ετοιμες οι μελέτες για το κάστρο του Αστρους

Συζητήθηκε το ενδεχόμενο της συνεργασίας των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής με αντικείμενο την ανάδειξη της έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, με την αρχιτέκτονα -και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής- Φωτεινή Δαλιάνη.

Η Φ. Δαλιάνη ενημέρωσε, σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου, τον περιφερειάρχη ότι έχει ολοκληρώσει την εκπόνηση των μελετών για το κάστρο του Αστρους, εξέλιξη η οποία -όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης- δίνει την δυνατότητα στην Περιφέρεια να ξεκινήσει τη διαδικασία για τη χρηματοδότηση επισκευής του εν λόγω σημαντικού μνημείου για τη Βόρεια Κυνουρία, από κοινού με την απαλλοτρίωση του εσωτερικού χώρου.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο της συνεργασίας των Περιφερειών Πελοποννήσου και Αττικής με αντικείμενο την ανάδειξη της έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού, στα όρια των Κάτω Δολιανών, λίγα χιλιόμετρα από το Αστρος.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.