Επικαιροτητα

Ιανός: 600‎€ και φορολογική απαλλαγή για τους πληγέντες

Τα μέτρα στήριξης στους πληγέντες από τον κυκλώνα "Ιανός".

Τα μέτρα στήριξης, εξειδίκευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Τα μέτρα όπως τα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας:

-Αναστάλλεται για έξι μήνες η πληρωμή των εκκρεμών, βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων φορολογικών υποχρεώσεων, φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

-Χορηγείται ενίσχυση 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό που επλήγη η κύρια κατοικία του, 600 ευρώ στις πολύτεκνες οικογένειες, 600 ευρώ για κάθε μέλος οικογένειας που είναι Άτομο με Αναπηρία. Παρέχεται ενίσχυση μέχρι 6.000 ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσης κατοικίας. Παρέχεται ειδική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν κάποιας μορφής αναπηρία, από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή.

-Διατίθεται άμεσα 1 εκατ. ευρώ σε κάθε δήμ ο που έχει πληγεί για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Το υπουργείο Εσωτερικών θα διαθέσεις τις απαραίτητες οικονομικές ενισχύσεις στους δήμους για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι υποδομές.

-Άμεσα προχωρά μέσω του ΕΛΓΑ η καταγραφή των ζημιών, ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που έχουν πληγεί.

-Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση με την μορφή επιδόματος 5.000 για τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα ανά κατοικία και 8.000 για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα ανά πληγείσα επιχείρηση.

-Προβλέπεται επιχορήγηση επιχειρήσεων ύψους 30%-70% της ζημίας για κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και κατεστραμμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

-Παρέχεται στεγαστική συνδρομή σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων, που καλύπτει το σύνολο της εκτιμηθείσας ζημίας, με δωρεάν κρατική αρωγή 60% και άτοκο δάνειο 40%.

-Δρομολογείται, ύστερα από συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων στους πολίτες των Δήμων που έχουν πληγεί.

-Εντάσσονται στον 4ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, επιχειρήσεις των Δήμων που έχουν πληγεί, χωρίς να απαιτείται ως προϋπόθεση η μείωση ποσοστού τζίρου και η χρήση ταμειακής μηχανής.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.