Επικαιροτητα

Ετσι κάηκε η Μόρια: Τι αποκαλύπτει η δικογραφία

Συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο εμπρησμός στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, προκύπτουν από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αλλά και τις καταθέσεις των έξι κατηγορούμενων.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι με τις Αρχές και αρνούνται κατηγορηματικά ότι σχετίζονται με τον εμπρησμό, από τις καταθέσεις τους προκύπτουν σημαντικά στοιχεία τόσο για τη δομή και τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων εντός του ΚΥΤ όσο και για το πώς μπήκε η φωτιά, που έκαψε ολοκληρωτικά τη δομή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατάθεση του ενός από τους συλληφθέντες ο οποίος θεωρείται ο αρχηγός των ανήλικων και ο οποίος συνελήφθη λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά στην Πέλλα. Ο συγκεκριμένος υποδεικνύει, μάλιστα συμπατριώτη του τον οποίο χαρακτηρίζει «διοικητή της Μόριας». Στην κατάθεσή του υποστηρίζει ότι βγαίνοντας από τη σκηνή του είδε ομάδα 15 ανηλίκων να βάζει φωτιές στον τομέα 8 και 9. Όπως, υποστηρίζει τους πλησίασε ζητώντας τους να σταματήσουν αλλά αυτοί συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας αναγνώρισε σε φωτογραφίες που του έδειξαν οι Αρχές, πέντε Αγφανούς τους οποίους και κατονόμασε.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.