Επικαιροτητα

Συνάντηση Τζιούμη-Στεφανή (photos)

Τι συζήτησε ο δήμαρχος Τρίπολης με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας.

Την Τρίπολη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, το πρωί της Παρασκευής (2/10/2020), προκειμένου να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων σμηνιτών της Ε' 2020 ΕΣΣΟ, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης.

Λόγω της πανδημίας, η ορκωμοσία τελέστηκε, με αυστηρούς περιορισμούς, χωρίς κανέναν επισκέπτη

Μετά το τέλος της τελετής, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον Δήμαρχο της Τρίπολης.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης, με τους δύο άνδρες να έχουν μία σύντομη, αλλά εξαιρετικά ουσιαστική συζήτηση.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν είναι οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τον κ. Τζιούμη να υπογραμμίζει ότι η Τρίπολη δικαιωματικά πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του 2021, με βάση την ιστορία της και την καθοριστική της συμβολή στην επιτυχημένη έκβαση του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα. 

Με τον Δήμαρχο συμφώνησε απόλυτα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αναφέρει το δελτίο Τύπου του δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έφερε σε άμεση επαφή τον Δήμαρχο της Τρίπολης με τον Πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου κ. Τάσο Λιάσκο, με τον οποίο συζήτησαν συνεργασία ενόψει του 2021. 

Το επόμενο διάστημα, θα ακολουθήσει συνάντηση, δια ζώσης, ανάμεσα στον κ. Λιάσκο και στον Δήμαρχο Τρίπολης, με αντικείμενο τις εκδηλώσεις του 2021, όπου αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο ο Ελληνικός Στρατός.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Υφυπουργός Άμυνας αντάλλαξαν αναμνηστικά, με τον Κώστα Τζιούμη να προσφέρει το μετάλλιο της πόλης στον κ. Στεφανή.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.