Επικαιροτητα

Αρκαδία: Ορατότης μηδέν στον χειμερινό τουρισμό

Ελπίζουμε ότι ο Ελληνας θα μας στηρίξει και τη χειμερινή σεζόν, δηλώνει ο Κώστας Μαρινάκος.

Για παρατεταμένη αβεβαιότητα κάνουν λόγο και οι ξενοδόχοι της Αρκαδίας στο εκτενές αφιέρωμα που φιλοξένησε η εφημερίδα Ναυτεμπορίκη με αφορμή την έναρξη της περιόδου χειμερινού τουρισμού μέσα στον Οκτώβριο.

Οι ξενοδόχοι σε όλη τη χώρα ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, ενώ όπως σημειώνουν "κρέμονται από τα χείλη των επιστημόνων" σχετικά με το πιθανό lockdown στην Αττική.

Ο Κώστας Μαρινάκος πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας καθώς και πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου στις δηλώσεις που έκανε στο αφιέρωμα της εφημερίδας είπε χαρακτηριστικά:

"Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη για τη χειμερινή περίοδο. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί ως προς το άνοιγμα της σεζόν από το τέλος Οκτωβρίου καθώς όλα θα εξαρτηθούν από την επιστημονική απάντηση, αν υπάρξει, κατά του κορωνοϊού. 

Η Πελοπόννησος πάντως τη θερινή περίοδο στηρίχθηκε πολύ στους Έλληνες τουρίστες, προσθέτει ο κ. Μαρινάκος και με την ιδιότητα του προέδρου του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου. Ελπίζουμε ότι ο Έλληνας θα μας στηρίξει και τη χειμερινή σεζόν". 

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη θερινή περίοδο η μείωση του τζίρου του τουρισμού στην Πελοπόννησο έφτασε το 70%, ενώ από τις 1.000 ξενοδοχειακές μονάδες λειτούργησαν οι 700. Κατακόρυφη πτώση είχαμε και στις θέσεις εργασίας, οι οποίες δεν ξεπέρασαν τις 15.000, ενώ τα προηγούμενα έτη ανέρχονταν σε 25.000.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλο το αφιέρωμα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.