Επικαιροτητα

Νίκας: Το υπουργείο υγείας αρμόδιο για τα νοσοκομεία!

Τι συζήτησε ο Περιφερειάρχης με τους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πελοποννήσου.

"Το υπουργείο Υγείας είναι αρμόδιο για την υποστήριξη της τριτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και σε αυτό θα πρέπει να προσφεύγουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων" σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων της Περιφέρειας, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Ο περιφερειάρχης τόνισε, όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της Περιφέρειας, ότι ήδη από τις Περιφέρειες της χώρας έχουν διατεθεί κατά το διάστημα της πανδημίας πολλά εκατομμύρια ευρώ, τόσο για την προμήθεια ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού, όσο και για τη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού που προσελήφθη για την κάλυψη των αναγκών οι οποίες προέκυψαν λόγω της covid-19:

"Ωστόσο, η συνδρομή των Περιφερειών δεν παύει να είναι επικουρική και θα ήταν άδικο οι όποιες ελλείψεις υφίστανται στα νοσοκομεία να χρεωθούν στις Περιφέρειες, ιδιαίτερα δε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου για πολλούς και διαφόρους λόγους η ποιότητα παροχής υπηρεσιών στην τριτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη είναι -στην καλύτερη περίπτωση- στον μέσο όρο" παρατήρησε ο Π. Νίκας και κατέληξε:

“Η κάλυψη των εν λόγω ελλείψεων και η αρμοδιότητα για την καλή λειτουργία των νοσοκομείων είναι δουλειά του υπουργείου Υγείας”.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.