Επικαιροτητα

Σχολεία: Mαθήματα ακόμα και με έκρηξη κρουσμάτων!

Διαβάστε τι θα γίνεται σε σχολεία και φροντιστήρια περιοχής που βρίσκεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας, π.χ. τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες ΜΕΘ και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης της κάθε περιοχής.

Στον πίνακα που περιλαμβάνει η απόφαση για την επιβολή νέων μέτρων ανάλογα το επιδημιολογικό επίπεδο επικινδυνότητας διασποράς του κορωνοϊου, προβλέπεται ότι τα σχολεία δεν θα σταματούν την λειτουργία τους. Συγκεκριμένα προβλέπεται η εκ περιτροπής λειτουργία, ενώ θα μπορεί να επιβάλλεται και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω τηλεκπαίδευσης. 

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Στην περίπτωση που κάποια περιοχή μπει σε «κόκκινο» συναγερμό, για τα Πανεπιστήμια θα ισχύσει η αναστολή λειτουργίας τους και η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης.

Aκόμη και σε αυτή την ακραία περίπτωση που φτάσει μια περιοχή σε τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο που θα σημάνει ο «κόκκινος» συναγερμός οι εκκλησίες δεν θα κλείσουν αλλά θα λειτουργούν κανονικά, ουσιαστικά χωρίς πιστούς αφού θα επιτρέπονται μόλις 9 άτομα εντός του ναού.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.