Επικαιροτητα

Πανελλαδικές: Έρχονται τα "κοινά πτυχία"

Τι αλλάζει στα Πανεπιστήμια

Νέο «τοπίο» στα Πανεπιστήμια στοχεύει να δημιουργήσει το υπουργείο Παιδείας, με νέο νόμο-πλαίσιο που ετοιμάζει για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σύντομα αναμένεται να δημοσιοποιήσει. Τα «κοινά πτυχία» θα θεσμοθετηθούν για πρώτη φορά στη χώρα και θα μπορούν να δίνονται από δύο διαφορετικά τμήματα πανεπιστημίων.

«Kοινά πτυχία» από τα προγράμματα διαφορετικών τμημάτων στα Πανεπιστήμια προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως τονίζει ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας στο protothema.gr είναι ότι ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι ότι δεν θα περιορίζεται πλέον το πανεπιστημιακό Τμήμα σε ένα πρόγραμμα σπουδών όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά όπως ακριβώς γίνεται στα μεταπτυχιακά προγράμματα, θα μπορούν να δημιουργούνται τμήματα με πρόγραμμα σπουδών που θα περιέχει μαθήματα και από άλλα τμήματα, είτε του ιδίου πανεπιστημίου, είτε και από άλλα τμήματα.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.