Επικαιροτητα

Παπαηλιού: "Η αντιμετώπιση των ελληνοτουρκικών απαιτεί εθνική ενότητα"

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις.

Ως βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εκπροσωπώντας τον πρόεδρό του και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χαιρετίζω την ημερίδα, ευχόμενος καλή επιτυχία και συμπεράσματα που να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των διοργανωτών.   

 Η διοίκηση, ως μηχανισμός και ως πλαίσιο αντίληψης και δράσης, αποτελεί το σημαντικότερο μέσον για την άσκηση εφαρμοσμένης πολιτικής σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου. Η διοίκηση στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω της  ιδιαιτερότητας, ότι το πεδίο όπου αυτή ασκείται  είναι ένας χώρος που παραπέμπει σε δυναμική προσέγγιση των πραγμάτων.

 Επομένως, οι προκλήσεις, ιδίως στα πεδία μαχών, δεν είναι «αστεία» υπόθεση.

Και μία παρατήρηση για τα ελληνοτουρκικά :  Η Τουρκία  επιδιώκει τον έλεγχο του Ελληνισμού, γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά και οικονομικά. Η τουρκική στρατηγική αναπτύσσεται σε πολλά πεδία (Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο, Θράκη). Χρειάζονται, η διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής, με πολιτικές αποτροπής των επιθετικών κινήσεων της Τουρκίας, οι οποίες αμφισβητούν και παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αλλά και ενεργός συμμετοχή στα περιφερειακά και ευρωπαϊκά δρώμενα, με την εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων που παρέχονται και των ευκαιριών που εμφανίζονται. Και όλα αυτά, πάντοτε  σε σύμπλευση με την Κύπρο. 

Η αντιμετώπιση του πλέγματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων  απαιτεί εθνική ενότητα, κοινωνική συνοχή και αμυντική θωράκιση. 

 

      

                                      

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.