Επικαιροτητα

Ερχεται νυχτερινό lockdown, αν...

Μάσκα παντού, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τοπικά lockdown τα μέτρα που εξετάζονται μετά το χθεσινό σοκ.

Ο Οκτώβριος αποδεικνύεται πιο «μαύρος» από τον Σεπτέμβριο. Εκτός από τα κρούσματα, που σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, μέσα σε 20 μέρες έχουν καταγραφεί 137 θάνατοι από κορωνοϊό, από 125 τον Σεπτέμβριο.

Τα 600 κρούσματα αποτελούν την «κόκκινη γραμμή». Αν τα κρούσματα μείνουν σταθερά σε αυτό το επίπεδο, όπως γράφουν σήμερα (21.10.2020) Τα Νέα, στο τραπέζι είναι το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως γίνεται στο Παρίσι εδώ και σχεδόν μια εβδομάδα. Το νυχτερινό lockdown θεωρείται ότι θα «βοηθήσει» να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού από τους νέους.

Το μοντέλο του νυχτερινού lockdown που επιβλήθηκε στο Παρίσι είναι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 στις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι επιβαρυμένο. Έτσι, ελπίζουν κυβέρνηση να ειδικοί, όχι μόνο να «αδειάσουν» τα κέντρα διασκέδασης όπου παρατηρείται συνωστισμός, αλλά να αντιμετωπιστεί και ο συγχρωτισμός στις πλατείες και τα πάρκα μετά τα μεσάνυχτα, όταν κλείνουν τα μαγαζιά.

Ο εντοπισμός 667 κρουσμάτων σε μια μέρα έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, που αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να σταματήσουν τη διασπορά του ιού πριν «απλωθεί» ο κορωνοϊός παντού και δοκιμαστεί όσο ποτέ άλλοτε το σύστημα υγείας.

Ήδη μια τέτοια «εντολή» έδωσε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Τρίτης (20.10.2020) όταν έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη αυτή δεν αποφασίστηκαν μέτρα. Μέρα ορόσημο γι’ αυτό, για το αν θα αποφασιστούν κι αν θα ληφθούν νέα μέτρα δηλαδή, θα είναι η Παρασκευή, όταν θα υπάρξει νέα σύσκεψη στο Μαξίμου.

Για την ώρα, πέρα από τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, στο τραπέζι παραμένουν μέτρα όπως η καθολική χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, τουλάχιστον για τις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο – συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς και της Αττικής- αλλά, όπως όλα δείχνουν, σε δεύτερο χρόνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.