Επικαιροτητα

"Οταν ο λαός μας είναι ενωμένος μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα" (vd)

Οι δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης μετά το τέλος των επετειακών εκδηλώσεων.

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τίμησε η Τρίπολη. 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου, ενώ ακολούθως κατάθεσε στεφάνι στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων, ο κ. Τζιούμης είπε: "Τιμούμε σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμούμε σήμερα το μυριόστομο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, απέναντι στις σιδερόφραχτες μεραρχίες του φασισμού.

Καταλαβαίνουμε τη μεγαλοπρέπεια του αγώνα αυτού σήμερα, όταν ο Ελληνικός λαός ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός Λαός που είπε ΟΧΙ στις παντοδύναμες δυνάμεις του Άξονα.

Η ομόνοια, η φιλοπατρία και η αυτοθυσία του Ελληνικού λαού οδήγησε στις μεγάλες νίκες και τις επιτυχίες του αγώνα της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το δίδαγμα που προκύπτει είναι ότι όταν ο λαός μας είναι ενωμένος, μπορεί να πέτυχει σπουδαία πράγματα.

Στη σημερινή εποχή, όπου ζούμε σε μια περιοχή ιδιαίτερη και με τις βλέψεις του εξ Ανατολών γείτονός μας, αυτό που πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα είναι η αυτοθυσία και η ενότητα του Ελληνικού λαού, το 1940.

Αν ο Ελληνικός λαός είναι ενωμένος, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε σήμερα.

Αυτό που πρέπει να αφομοιώσουμε όλοι είναι η ενότητα των Ελλήνων για να αντιμετωπίσουμε όλους τους κινδύνους, εθνικούς ή οικονομικούς.

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες. Εύχομαι του  χρόνου, υπό καλύτερες συνθήκες, να εορτάσουμε με μεγαλοπρέπεια και την 28η Οκτωβρίου 1940 αλλά και τα 200χρονα του 1821".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.