Επικαιροτητα

Οδηγίες για τηλεκπαίδευσης στα σχολεία: Τι ισχύει για απουσίες

Μετά την ανακοίνωση για γενικό lockdown στη χώρα, έτοιμο να προχωρήσει από την ερχόμενη Δευτέρα στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι το υπουργείο Παιδείας.

Όπως έχει δηλώσει η εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά, θα έχει χαρακτήρα υποχρεωτικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Τι ισχύει για τις απουσίες. 

Αυτό έχει ήδη συμβεί στα σχολεία σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με το νόμο η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική και η ύλη προχωρά με την ίδια ροή, όπως όταν οι σχολικές μονάδες λειτουργούσαν κανονικά με τη φυσική παρουσία μαθητών και καθηγητών. Η απουσία των μαθητών από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό σε Ηλεκτρονικό Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης και προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών που θα πραγματοποιήσει ο μαθητής κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής του.

Η συμπλήρωση και φύλαξη του Ηλεκτρονικού Ημερήσιου Δελτίου Φοίτησης είναι υποχρέωση του εκπαιδευτικού. Για τον έλεγχο των απουσιών των μαθητών τηρείται Βιβλίο Φοίτησης (απουσιολόγιο), στο οποίο καταχωρίζεται αριθμητικά το άθροισμα των απουσιών της ημέρας κάθε μαθητή που απουσίασε, όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Ημερήσιο Δελτίο Φοίτησης. Η τήρηση του Βιβλίου Φοίτησης (απουσιολογίου) ανατίθεται σε καθηγητή, που ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ο οποίος το τηρεί ηλεκτρονικά.

Επίσης κάθε εκπαιδευτικός υποχρεούται να καταγράφει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους τίτλους της ενότητας που δίδαξε καθημερινά. Με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης θα γίνονται από τη Δευτέρα τόσο στα πανεπιστήμια όσο και στα κολέγια, ενώ εντός της ημέρας το υπουργείο Παιδείας θα δώσει αναλυτικές οδηγίες, για όλα όσα πρόκειται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα και έως τη λήξη των νέων μέτρων, τα οποία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όσον αφορά στη μετακίνηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι για την ώρα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα σχολεία θα επιτρέπεται με την αποστολή SMS από τον ένα γονέα και με σχετική βεβαίωση της Διεύθυνσης του σχολείου, στην οποία θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του κάθε παιδιού .

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.