Επικαιροτητα

Παπαδημητρίου: Να επιταχυνθεί ο χριστουγεννιάτικος στολισμός

Τοποθετήσεις και ερωτήσεις του πρώην αντιδημάρχου Τρίπολης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Με ανακοίνωσή του ο Σωτήρης Παπαδημητρίου έδωσε στη δημοσιότητα τις τοποθετήσεις και τις ερωτήσεις που κατέθεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

1. Λειτουργία λαϊκών αγορών. Σήμερα διαπίστωσα με μεγάλη θλίψη ότι υπάρχει θέμα ορθής λειτουργίας των λαϊκών αγορών σε σχέση με τα μέτρα λόγω covid. Σήμερα το πρωί ενημερώθηκαν 5 ή 6 παραγωγοί ότι θα πρέπει να μεταβούν στο χώρο της πλ. Βαλτετσίου λόγω μη επάρκειας χώρου στην πλ. Μπασιάκου. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τόσο εμάς για το τι προβλέπεται, κυρίως όμως να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση στους πωλητές λαϊκών για την τοποθέτησή τους αλλά και να γνωρίζουν οι καταναλωτές που θα βρίσκονται. 

2. Χριστουγεννιάτικος στολισμός. Λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε ψυχολογικό, φέτος επιβάλλεται ο στολισμός της πόλης και των χωριών μας να επιταχυνθεί. Επίσης, φέτος δίνεται η δυνατότητα να επεκταθεί ο στολισμός  αγοράζοντας επιπλέον υλικά αλλά και να μελετηθεί η κατασκευή κάποιου μεγάλου στολιδιού το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται και τα επόμενα χρόνια. Θεωρώ ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν χρήματα απ’ τις εκδηλώσεις που πιθανόν να μη γίνουν λόγω πανδημίας ή αν γίνουν θα είναι περιορισμένες. 

3. Καταγγελία από κατοίκους της Τ.Κ Κάψια για υπέρογκους έναντι λογαριασμούς ΔΕΥΑΤ. Κάτοικοι του χωριού Κάψια μού διαμαρτυρήθηκαν ότι έλαβαν λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ οι οποίοι είναι έναντι και είναι κατά 50-70% παραπάνω από τους περσινούς όπου ήταν κανονικοί. 

4. Κατασκευή παιδικής χαράς στην πλ. Άρεως, στο τρενάκι. Βλέποντας τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί σχετικά με την κατασκευή παιδικής χαράς θα ήθελα να κάνω μια έκκληση στον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά κατά το παρελθόν, πολύ συχνά ήταν περιοχή σφοδρών βανδαλισμών, προτείνω στην περίφραξη που ήδη τοποθετείται να γίνει ακόμα πιο ψηλή από την υπάρχουσα για να αποτρέπει τους ανεγκέφαλους και κακοποιούς βανδάλους με ευκολία να πηδάνε μέσα.  

5. Ενημέρωση περί θεμάτων και εισηγήσεων της οικονομικής επιτροπής. Ξέρουμε πλέον ότι το κυρίαρχο όργανο της διοίκησης του Δήμου είναι πλέον η Οικονομική Επιτροπή. Τα πιο σημαντικά θέματα αποφασίζονται πλέον εκεί χωρίς άλλη διαδικασία. Στο πλαίσιο της ορθής ενημέρωσης ζητώ απ’ τον Πρόεδρο της Οικ. Επιτροπής να στέλνει ηλεκτρονικά σε όλους του δημοτικούς συμβούλους ή έστω σε όσους θέλουν τα θέματα συζήτησης καθώς και τις εισηγήσεις τους. Θεωρώ ότι πέραν των τυπικών (δεν είστε υποχρεωμένοι να το κάνετε), επί της ουσίας θα πρέπει έστω να έχουμε γνώση όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.  

6. Σχετικά με το 26ο τακτικό θέμα συζήτησης περί Τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος εκτελεστέων έργων 2020, σχετικά με την πράξη με τίτλο «Διαμόρφωση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφίας Δ. Τρίπολης» που εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2, έχω να επισημάνω τα εξής: Αυτή η πρόσκληση βγήκε τέλη Αυγούστου 2019, δηλαδή ότι τελειώναμε. Όμως λόγω ύπαρξης και ετοιμότητας Σχεδίων, Μελετών, Τεχνικών Εκθέσεων, Άδεια Ιδρύσεως, καταφέρατε να ενταχθείτε. Στο σημείο αυτό όμως οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη στον αείμνηστο Παυλή, στον Σταματόπουλο και στην παράταξή μας για την συνεχόμενη και επαναλαμβανόμενη κατηγορηματική σας ρητορική σχετικά με τα ενοίκια που πληρώναμε για το χώρο, σχετικά με ότι δεν είχαμε κάνει τίποτα για το θέμα των αδέσποτων και άλλα πολλά. Θέλω να πιστεύω ότι τότε μ ιλού6σατε λόγω άγνοιας και όχι με δόλο ή σκοπό.  Πρέπει να καταλάβετε εσείς ως διοίκηση αλλά να γνωρίζουν και οι πολίτες ότι σε δύο μεγάλα θέματα που χτίσατε αντιπολιτευτική καριέρα ως παράταξη, το Μεγαβούνι και το ενδιαίτημα, ενώ μας κατηγορούσατε, ευτυχώς που τα βρήκατε, τα αγκαλιάσατε, τα υιοθετήσατε και προχωράτε, δυστυχώς όμως με αλλαγές που κάνατε στα σχέδια μας και τα οποία αλλοίωσαν το χαρακτήρα και τον μακροπρόθεσμο σκοπό.  Έστω κι έτσι όμως, είναι καλό για το Δήμο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.