Επικαιροτητα

Σε τρεις φάσεις η άρση του lockdown

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας προϊδέασε γι' αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Στην τελική φάση φαίνεται πως βρίσκεται ο σχεδιασμός κυβέρνησης και επιτροπής λοιμωξιολόγων για τη σταδιακή μετάβαση της χώρας στην άρση του lockdown

Αυτό κατέστησε σαφές σε συνέντευξή του ο κ. Στέλιος Πέτσας επιβεβαιώνοντας πως το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο θα είναι αυτό που θα τεθεί προς χρήση και τώρα. 

Δηλαδή προβλέπεται πρώτα το άνοιγμα των σχολείων, στη συνέχεια του λιανεμπορίου και μετά της εστίασης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πάντοτε μετά από τις συστάσεις των ειδικών, είναι να ανοίξουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μόνο με καθήμενους. Πρόσθεσε μάλιστα πως δεν θα ανοίξουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης όπου συγκεντρώνονται όρθιοι και δημιουργείται συγχρωτισμός

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς για τα σχολεία ανέφερε πως στο σχεδιασμό είναι να ανοίξουν μόλις το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και τόνισε πως θα είναι τα πρώτα που θα ανοίξουν ακολουθώντας ουσιαστικά το παράδειγμα του Μαΐου. 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με περιορισμούς και εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης τα Χριστούγεννα, ο κ. Πέτσας είπε πως είναι δύσκολο λόγω του συγχρωτισμού που παρατηρείται σε αυτά τα καταστήματα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.