Επικαιροτητα

Μισοτιμής πωλήθηκαν οι χονδροελιές Αρκαδίας

Την πορεία τιμών των υπόλοιπων βρώσιμων ακολούθησε φέτος και η ελιά γίγας που κυρίως καλλιεργείται στη Β. Κυνουρία.

Η ελιά - γίγας Αρκαδίας ή Δολιανών είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση τοπικής ποικιλίας πράσινης ελιάς, η οποία χαρακτηρίζεται για το μεγάλο μέγεθος καρπών που δίνει.

Συγκεκριμένα, τα μεγέθη της αφορούν 70-80 τεμάχια στο κιλό, με αποτέλεσμα να είναι περιζήτητη ιδίως στο εξωτερικό. Στην περιοχή του δήμου Κυνουρίας παράγονται κατ΄ έτος 7.000 - 10.000 τόνους τέτοιου είδους ελιά, λέει η κα Γεωργία Ζέρβα Μπουτσιάνη, από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της συγκεκριμένης παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια, η παραγωγή φέτος στην περιοχή ήταν άνω του 50% μειωμένη, όπως εξαιρετικά μειωμένη ήταν και η τιμή παραγωγού, που δεν πέρασε τα 80-84 λεπτά το κιλό στα πολύ μεγάλα μεγέθη (70-80 τεμάχια στο κιλό), όταν πέρσι έπιανε έως και 1,50 - 1,70 ευρώ το κιλό. 

Η συγκομιδή της φέτος ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε πιο σύντομα λόγω της μειωμένης παραγωγής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε όλο το ρεπορτάζ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.