Επικαιροτητα

Κεραμέως: Έτσι θα συνδέσουμε την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας

Πώς θα διαμορφώνονται οι ειδικότητες

Στο όραμα του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης για το «πάντρεμα» της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας αναφέρθηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, επισημαίνοντας ότι είναι ο δρόμος για να συνδεθούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με την εκπαίδευση.

«Η επαγγελματική εκπαίδευση ως έχει αυτή τη στιγμή, και επί πολλές δεκαετίες για να είμαστε ειλικρινείς, δεν συνδέεται με την αγορά εργασίας. Ζούμε σε μια χώρα που έχουμε το εξής παράδοξο: έχουμε ανεργία και ταυτόχρονα εργοδότες που ψάχνουν νέους με δεξιότητες και δεν βρίσκουν. Αρα κάτι δεν κάνουμε καλά στη σύνδεση της εκπαίδευσης και των πραγματικών αναγκών της αγοράς», σημείωσε αρχικά.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.