Επικαιροτητα

Μετεγγραφές φοιτητών 2020: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα

Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφών/μετακινήσεων είναι διαθέσιμα από σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Μετεγγραφών 2020.

Υποβλήθηκαν 7.203 αιτήσεις βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, ως εξής:

7.089 αιτήσεις αφορούσαν τη γενική κατηγορία στην οποία 6.367 φοιτητές αιτήθηκαν μετεγγραφή σε αντίστοιχα Τμήματα, 583 φοιτητές συμπεριέλαβαν στην αίτησή τους και αντίστοιχα Τμήματα και Τμήματα προς μετακίνηση του ιδίου επιστημονικού πεδίου, ενώ 139 φοιτητές δήλωσαν αποκλειστικά Τμήματα προς μετακίνηση του ιδίου επιστημονικού πεδίου.

82 αιτήσεις από φοιτητές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

32 αιτήσεις από φοιτητές κυπριακής καταγωγής.

Επίσης, υποβλήθηκαν 262 αιτήσεις από φοιτητές, οι οποίοι δήλωσαν ότι εμπίπτουν στις ειδικές κατηγορίες των περ. α΄ ,β΄ και γ΄ του άρθρου 78 του ν.4692/2020.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 1.857 αιτήσεις από αδελφούς προπτυχιακούς φοιτητές.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.