Επικαιροτητα

Λαϊκή Συσπείρωση: Συνάντηση με την Ο.Ε.Β.Ε. Κορινθίας

Επί τάπητος τα  προβλήματα των μικρών Επαγγελματιών Εμπόρων – Βιοτεχνών.

Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε) Κορινθίας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη στο Επιμελητήριο Κορινθίας.

Συμμετείχαν από την Λαϊκή Συσπείρωση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης και από την Ο.Ε.Β.Ε. ο Πρόεδρος Τάσος Μποζίκης και ο Γεν. Γραμματέας Θοδωρής Βασιλακόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μικρών Επαγγελματιών Εμπόρων – Βιοτεχνών που έχουν οδηγήσει μεγάλο μέρος του κλάδου σε απόγνωση, με τα επαναλαμβανόμενα lockdown από την Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει με διάφορους τρόπους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.  

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το μέτρο του «click away, είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων επιχειρήσεων του λιανεμπορίου και εκφράστηκε η απαίτηση για απόσυρσή του με το άμεσο άνοιγμα των μικρών καταστημάτων στο λιανεμπόριο, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε ότι στηρίζει τα δίκαια αιτήματα όπως αυτά εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας για την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από την Περιφέρεια που πρέπει να διαθέσει περισσότερα χρήματα και με κριτήρια τέτοια που θα ωφελήσει τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη.

Τόνισε ταυτόχρονα την ανάγκη των φοροελαφρύνσεων, της ανακούφισης τους από ασφαλιστικές και τραπεζικές υποχρεώσεις και την δυνατότητα να συνεχίσουν την δραστηριότητα τους.

Σε κάθε περίπτωση, μόνη αναγκαία και ρεαλιστική διέξοδος γι’ αυτούς παραμένει η οργανωμένη πάλη για την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η κοινή δράση και συμμαχία με την εργατική τάξη και τα  υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται ταυτόχρονα από τα αντιλαϊκά μέτρα Κυβέρνησης και Ε.Ε. 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.