Επικαιροτητα

Γούργαρης: Φορομπηχτικός προϋπολογισμός

Τους λόγους που τον καταψήφισε εξηγεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Τρίπολης για το 2021 κινείτε στην ίδια λογική με τους προηγούμενους, είναι μακριά από τις ανάγκες των Δημοτών μας, είναι πολύ πίσω και από τους θεσμοθετημένους και παρακρατημένους πόρους. 

Όχι μόνο δεν διεκδικείτε κρατικούς πόρους σύμφωνα με τις ανάγκες των δημοτών, δεν διεκδικείτε ούτε τους παρακρατημένους πόρους, από τα 22 εκατομμύρια παρακρατημένα συμβιβάζεστε να αποδοθούν στο Δήμο λιγότερα από 8 εκατομμύρια και απλά διαχειρίζεστε την κυβερνητική πολιτική φορτώνοντας τα βάρη στους Δημότες με τοπικούς φόρους. Είναι φορομπηχτικός αφού το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τοπικά χαράτσια, από τοπικούς φόρους και τέλη. 

Είναι προσαρμοσμένος στην κυβερνητική πολιτική που δίνει πακτωλό χρημάτων για να στηρίξει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και όταν πρόκειται για να καλυφθούν λαϊκές ανάγκες μας λένε ότι δεν αντέχει η οικονομία.

Έτσι βλέπουμε για παράδειγμα να αντέχει η οικονομία και να δίνει συνέχεια διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις πανωπροίκια στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δρόμο Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα. Μέχρι το Μάρτη του 2020 είχαν δοθεί στην εταιρεία 204 εκατομμύρια ευρώ και τώρα μέσα στην πανδημία που η φτώχεια και η ανεργία τσακίζουν κόκαλα, που οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί επαγγελματίες είναι με το λουκέτο στο χέρι της δίνουν άλλα 12 εκατομμύρια 395 χιλιάδες ευρώ. 

Αυτή η πολιτική που ληστεύει τους πολλούς για να δίνει στους λίγους (το 95%των κρατικών εσόδων προέρχεται από τη φοροληστεία του λαού) υπηρετείται και μέσα από τον προϋπολογισμό του Δήμου. 

Όλες οι άλλες παρατάξεις εγκρίνατε ομόφωνα στην Οικονομική Επιτροπή  αυτόν τον άδικο προϋπολογισμό.

Δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους κάποιοι που ψήφισαν παρών γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι παρών σημαίνει ναι στην έγκριση σημαίνει ΟΜΟΦΩΝΑ όπως γράφει με κεφαλαία γράμματα η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί σαν στελέχη των αστικών κομμάτων της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του ΣΥΡΙΖΑ έχετε αποδεχτεί να λειτουργεί ο Δήμος σαν κρατική υπηρεσία και να εφαρμόζει την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.

Εμείς δεν κρίνουμε τα πράγματα με βάση τι έκαναν οι προηγούμενοι, αν η σημερινή Δημοτική Αρχή έκανε κάτι παραπάνω, αν το έκανε πιο γρήγορα ή κάπως καλύτερα από τους άλλους.

Ούτε λέμε ότι δεν γίνετε τίποτα, κάθε μέρα που περνάει ασφαλώς και γίνετε κάτι, έχετε υποχρέωση να Διοικήσετε το Δήμο, για αυτό εκλεγείκατε. 

Κριτήριο για εμάς είναι οι ανάγκες και τα δικαιώματα των Δημοτών μας.

Ο προϋπολογισμός για το 2021 που θα επικυρώσετε σε λίγο και τυπικά, ουσιαστικά τον έχετε ήδη εγκρίνει όλοι μαζί, είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, είναι αντιλαϊκός και φορομπηχτικός, είναι ένας ακόμη διαχειριστικός προϋπολογισμός.

Τον Καταψηφίζουμε.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.