Επικαιροτητα

Τρίπολη: Θεοφάνεια με ανοικτές Εκκλησίες υπό "διακριτική" επιτήρηση (photos)

H Ελλαδική Εκκλησία υλοποιεί τις αποφάσεις της Διαρκούς της Ιεράς Συνόδου.

Παρότι υπήρξε μια "υποχώρηση" από την πλευρά της, με την χθεσινή ανακοίνωση που ανέφερε πως δεν θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων, γεγονός παραμένει πως, σε αντίθεση με την απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας για κλειστές Εκκλησίες, η ηγεσία της Ιεραρχίας προχώρησε σε μια συνειδητή απειθαρχία απέναντι στις κρατικές επιταγές.

Στην Τρίπολη, δεν υπήρξαν φαινόμενα συνωστισμού εντός των ναών, όσον αφορά την ίδια την πόλη, τουλάχιστον, η δε παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική. Αναπόφευκτα, σε κάποιες εκκλησίες, παρατηρήθηκε συνωστισμός σ' εξωτερικούς χώρους.

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα και  σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ ,  παρατηρείται συνωστισμός σε ναούς κάποιων περιοχών, καθώς ο αριθμός των πιστών που είχε συγκεντρωθεί ήταν πολύ μεγαλύτερος από τα 50 άτομα που επιτρέπεται να παρευρίσκονται στους λεγόμενους "Μητροπολιτικούς ναούς"- 25 άτομα είναι ο αντίστοιχος αριθμός για τους "Ενοριακούς".

Παράλληλα, όπως είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιούνται περιπολίες αστυνομικών δυνάμεων σ' ολόκληρη την Επικράτεια, μ' έμφαση στους χώρους όπου βρίσκονται Εκκλησίες, προκειμένου ν' αποφευχθούν φαινόμενα μεγάλης συγκέντρωσης πιστών, κυρίως εκτός των ναών.

Σε κάθε περίπτωση, η αστυνομική παρουσία χαρακτηρίζεται ως "διακριτική" και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα- με ορισμένες εξαιρέσεις όπως την περίπτωση του Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει σήμερα, να μην κόψει πρόστιμα, ωστόσο, θα επιτηρεί τους ναούς και θα κάνει συστάσεις για αποφυγή συνωστισμού, είτε με ηχητικά μηνύματα από περιπολικά και μηχανές, αλλά και με φυσική παρουσία αστυνομικών έξω από τους ναούς.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.