Επικαιροτητα

Aίγιο: Πρόστιμο 1500 ευρώ στον Μητροπολίτη

"Αντάρτικο" απέναντι ακόμα και στην Ιερά Σύνοδο από μειοψηφία Ιεραρχών και πιστών!

Ως γνωστόν, η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέφερε ρητά πως δεν θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων σ' εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, υπήρξαν παραβιάσεις ακόμα και αυτής της απόφασης. Αναφέρονται περιστατικά παραβιάσεων της εγκυκλίου σε Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Χανιά και Χαλκίδα. Κάποια εξ αυτών και στην Πελοπόννησο.

Αίγιο: "Μπροστάρης" ο Αμβρόσιος!

Ο πρώην Μητροπολίτης συνόδευσε τον νυν Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο που τέλεσε τον αγιασμό στη θάλασσα, με δυο πιστούς, μάλιστα, να βουτάνε για το σταυρό. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επενέβη το Λιμενικό και επέβαλε πρόστιμο 1500 ευρώ στον Μητροπολίτη και από 300 ευρώ στους δυο πιστούς. Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου καταδίκασε την ενέργεια του Μητροπολίτη Ιερωνύμου.

Καλαμάτα: "Άτυπος" αγιασμός της θάλασσας 

Μετά τη λειτουργία στις Εκκλησίες της πόλης, τέσσερεις πιστές πήγαν στο λιμάνι της πόλης κι έριξαν αυτοσχέδιο σταυρό στο νερό. Φορούσαν, φυσικά, μάσκες..

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Βγείτε στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε συμπέρασμα"

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, υποστήριξε τα εξής, εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού:

«Όποιος ξέρει Ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα». Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε: «Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι' αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».νΕρωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα».

(με πληροφορίες από flamis.gr, mesogeios tv και ethnos.gr, φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.