Επικαιροτητα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: "Τίποτα δεν πάει καλά..."

Συνεντεύξεις στους ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και "Κανάλι 1 Πειραιά" παραχώρησε ο Αρκάς βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος...

 

 

 

Βασικά σημεία των συνεντεύξεων του Αρκά βουλευτή:

 

Για τα καθημερινά ψεύδη της Κυβέρνησης:

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά ότι έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό. Από "κάθε λέξη του Συντάγματος" έγιναν "κάθε λέξη του Σόιμπλε": έχει συμφωνήσει σε όλα και απλώς προσπαθεί να τα διαχειριστεί επικοινωνιακά μέχρι να τα ψηφίσει. Κάθε μέρα, μαθαίνουμε στην πράξη πόσο κόστισε αυτός ο ενάμισης χρόνος διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αν συνεχιζόταν η πορεία που είχε χαραχθεί έως το Δεκέμβριο του 2014, προβλεπόταν ανάπτυξη το 2016. Τώρα υπάρχει ύφεση. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα. Και τα tweets του κ.Παπαδημούλη προ διετίας, προφητικά – επαληθεύονται όλα σήμερα.

 

Ας σταματήσουμε να μηρυκάζουμε το παρελθόν. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε για να συνεχίσει τα λάθη του παρελθόντος, ή για να τ’αλλάξει; Ας αφήσουν όμως και τα ψέματα για δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" και τάχα "Αριστερά", και ότι "όλα πάνε καλά". Τίποτε δεν πάει καλά, και το γνωρίζουν πια όλοι.

 

Πιστεύουμε ότι και τώρα δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά πρέπει να βρεθεί μία εθνική συνεννόηση. Η πρότασή μας είναι ρεαλιστική, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του αυτά τα προβλήματα. Όμως τόσο ο κ.Τσίπρας όσο και ο κ.Μητσοτάκης δεν είναι διατεθειμένοι. Άρα ο κ.Τσίπρας πρέπει να διαχειριστεί τα προβλήματα μόνος του και, αν δεν μπορεί, να πάει σε εκλογές.

 

Οι εκλογές πριν από το καλοκαίρι θα ήταν καταστροφή για τη χώρα. Εμείς δεν θέλουμε εκλογές, γιατί εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ: δεν βάζουμε το κομματικό συμφέρον πάνω από τη χώρα μας. Θέλουμε πάνω απ’όλα να προχωρήσει η χώρα και να βγούμε επιτέλους από την κρίση.

 

Για την πορεία ενοποίησης της Κεντροαριστεράς:

 

Είμαι θιασώτης αυτής της προσπάθειας και την έχω υποστηρίξει σθεναρά τα τελευταία χρόνια, ακόμη και μέσα από συγκρούσεις στο ίδιο μας το κόμμα. Θέλουμε μία μεγάλη Παράταξη, ένα νέο κόμμα – και χαίρομαι που τώρα πια όλοι το καταλαβαίνουν. Για να ξαναγίνει όμως μεγάλος ο προοδευτικός χώρος, χρειάζεται ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και ενότητα δυνάμεων. Η ενότητα είναι ευθύνη όλων μας. Οι κινήσεις, όπως αυτή του κ.Ραγκούση, είναι ευπρόσδεκτες να κατευθυνθούν προς τη μεγάλη Παράταξη – όχι όμως προς τον περαιτέρω κατακερματισμό.

 

Οι σφοδρές επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα προς τον χώρο της Κεντροαριστεράς δείχνουν πανικό. Οι πολίτες τον γνωρίζουν πια, ξέρουν πως είπε ψέματα, και, αν τους μιλήσουμε ξεκάθαρα με σαφή πρόταση, θα στηρίξουν την προσπάθειά μας. Πιστεύω πως η προσπάθεια αυτή, με το Ποτάμι, με τη ΔΗΜΑΡ, με τις Κινήσεις Πολιτών, και πάνω απ’όλα με την ελληνική κοινωνία, θα πάει καλά.

 

Η πρότασή μας θα είναι συγκροτημένη και ολοκληρωμένη, θα αποτελεί το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, πάνω στο οποίο θα βασιστεί οποιαδήποτε προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας. Εμείς θα εκφράσουμε τον προοδευτικό χώρο στην πατρίδα μας, τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ αλλά απογοητεύθηκαν, αυτούς που απείχαν και αναζητούν πολιτικό «αποκούμπι». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Κεντροαριστερά, και οι δήθεν «φήμες» για «πιέσεις» των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών προς την παράταξή μας για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν αποκλειστική «πηγή» τον κ.Παπαδημούλη.

 

Για την πρόσφατη δήλωση του κ.Παυλόπουλου:

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη – αν και όχι ο ίδιος προσωπικά – ψήφισαν τον κ.Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η δική μας Παράταξη όχι.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.