Επικαιροτητα

Με ανοιχτά παράθυρα τα μαθήματα στα σχολεία από Δευτέρα

Με ανοιχτά παράθυρα θα γίνονται για κάποια ώρα τα μαθήματα με την έναρξη των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα 11/1.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον γραμματέα δημόσιας υγείας, οι σχολικές αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενώ θα πρέπει για λίγα λεπτά να ανοίγουν τα παράθυρα και κατά την διάρκεια του μαθήματος.

Με αφορμή την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι εσωτερικοί χώροι των αιθουσών διδασκαλίας δεν αερίζονται ενδεχομένως επαρκώς, με κίνδυνο διασποράς του ιού SARS-CoV-2, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

Ο τακτικός αερισμός των χώρων βελτιώνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα και μειώνει τη συγκέντρωση των παθογόνων μικροοργανισμών στον αέρα του χώρου, μειώνοντας αντιστοίχως την πιθανότητα διασποράς και πιθανής μετάδοσης ασθενειών μεταξύ των ατόμων που ευρίσκονται στον χώρο. Επιπλέον η συχνή ανανέωση του αέρα βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα των εσωτερικών χώρων λόγω και της μείωσης των συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε αυτό.

Περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.