Επικαιροτητα

"Μπλόκο" σε νέο, έκτακτο, έλεγχο στην "Πελοπόννησος Α.Ε."

Σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η ΠΕΔ με το Δ.Σ. της εταιρείας, που ελέγχεται από την Περιφέρεια, να απαντά αρνητικά.

"Δεν προκύπτει η τήρηση της προβλεπόμενης εκ του νόμου και εκ του καταστατικού διαδικασίας για την αίτηση έκτακτου ελέγχου, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η παροχή συνδρομής εκ μέρους της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε. στη διενέργεια ελέγχου".

Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, η “Πελοπόννησος” Α.Ε. απαντώντας στο έγγραφο της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, με το οποίο η ΠΕΔ Πελοποννήσου τής κοινοποιεί την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης αναφορικά με τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου από ορκωτούς λογιστές στην “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Ειδικότερα, η Α.Ε. διευκρινίζει ότι "δεν προκύπτει η τήρηση της διαδικασίας της αίτησης έκτακτου ελέγχου από το δικαστήριο, σύμφωνα με τη διαδικασία της εκούσιας διαδικασίας".

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι σύμφωνα με τον νόμο "θα πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου για την διενέργεια του ζητούμενου ελέγχου. Ασπαζόμαστε αυτό που επιτάσσει ο νόμος", τόνισε ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας παράλληλα:

"Σε κάθε περίπτωση το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει. Για ό,τι θέλει στο εξής η ΠΕΔ θα πρέπει να κινείται μέσω των δικαστηρίων. Η περιφερειακή Αρχή δεν επιθυμεί πλέον καμία άλλη επαφή με την ΠΕΔ για το συγκεκριμένο θέμα.

Αλλωστε, απέναντι δεν είναι η περιφερειακή Αρχή, αλλά η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (η πρώην Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς), το πόρισμα της οποίας η περιφερειακή Αρχή τηρεί με ευλάβεια.

Επομένως, δεν είναι θέμα ούτε του περιφερειάρχη, ούτε του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά θέμα της ΕΑΔ, της εντεταλμένης κρατικής αρχής. Για όλα αυτά έχει αποφασίσει η εν λόγω Αρχή -με πόρισμά της μετά τον έλεγχο που έκανε.

Οποιοσδήποτε θέλει, επομένως, μπορεί να απευθυνθεί στην εν λόγω Αρχή. Εμείς ούτε δικάζουμε, ούτε καταδικάζουμε κανέναν", κατέληξε ο περιφερειάρχης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε το σχετικό έγγραφο

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.