Επικαιροτητα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Χωρίς προβλήματα το άνοιγμα των Δημοτικών

Ποια η μοίρα των γυμνάσιών και λυκείων;

Ολα ομαλά και χωρίς προβλήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, κατά την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης της covid-19.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, την πιο πάνω ενημέρωση έλαβε από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλο, σε επικοινωνία που είχε μαζί του.

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες τους κάλεσε “να σταθούν δίπλα στα σχολεία και να διευκολύνουν όπως μπορούν, μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Περιφέρειας”.

Τι γίνεται όμως με τα γυμνάσια και τα λύκεια;

Άνοιγμα όλων των σχολείων εντός Ιανουαρίου εισηγείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση.

Από το πρωί ακούγεται το σενάριο για επιστροφή των μαθητών της Γ' Λυκείου πριν από όλους, γεγονός που η κ.Κεραμέως χαρακτήρισε αδύνατο και μη λειτουργικό.

Η πρόταση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, είναι να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια εντός του Ιανουαρίου υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, αλλά και ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δίνει την έγκρισή της.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.